X

Çocukken Zengin Arkadaşa Sahip Olmak Geleceğimizi Etkiliyor

‘Doğduğun ev kaderindir’ ya da ‘Coğrafya kaderdir’ sözlerini illa ki duymuşsunuzdur. Halkımız arasında popüler olan bu söylemlerin gerçek olduğu New York, Harvard ve Stanford Üniversitelerinde yapılan araştırmalarda bilimsel olarak da ortaya çıktı.

Araştırmacıların tespitlerine göre çocukluk döneminde zengin bir aileye sahip arkadaşlarınızın olması, gelecekteki gelir düzeyine direkt olarak etkili. Gelin araştırmanın detaylarına beraber göz atalım.

Fakir çocuklar, zengin çocuklarla büyürse gelecekte daha iyi gelire sahip oluyor

Araştırmacılar, yoksul çocukların daha varlıklı çocuklar ve ebeveynlerle birlikte büyüdüklerinde hayatlarının ileri dönemlerinde daha yüksek maaş alma olasılıklarının çok daha yüksek olduğunu ortaya çıkardılar. Sosyoekonomik olarak düşük seviyede bir aileden gelen bir çocuğun eğer arkadaşları en az %70’inin varlıklı olduğu bir bölgede yaşıyorsa, yetişkinken ki gelirleri ortalama %20 artıyor.

Araştırmacılar, araştırma süreci için sosyal medya platformu Facebook verilerini kullandılar ve yaklaşık 21 milyar çevrimiçi arkadaşlığı analiz ettiler. Araştırmalarda aile geliri, aile geçmişi, eğitim durumu, meslek ve mahalle gibi bir çocuğun hayatta ilerlemesine yardımcı olabilecek çeşitli faktörler göz önünde bulunduruldu.

Araştırma sonucunda çocukken mütevazı bir hayata sahip olan ancak zengin bölgelerde büyüyen insanların yetişkin dönemlerine yüksek gelire sahip bir işe sahip olduklarını ve rahat bir hayat sürdükleri ortaya çıktı. Tabii hepsini değil, dediğimiz gibi bu ortalama %20.

Araştırmacılar bunun birçok nedeni olduğunu öne sürüyor. Örneğin okulda yüksek gelirli ailelerden gelen çocuklarla arkadaş olmak, bir çocuğun isteklerini şekillendirmeye yardımcı olabilir veya başka türlü sahip olamayacakları bilgi ve iş fırsatlarına erişim sağlayabilir.

Bunun yanı sıra ekonomik bağları yüksek bir bölgede yaşamayı seçen düşük gelirli aileler, çocuklarının yukarı doğru hareketlilik oranını etkileyen başka demografik özelliklere sahip olabilir veya çocuklarının eğitimine yatırım yapmak için seçimler yapabilir.

Dilerseniz araştırmanın tamamını ve detayları kaynaktan inceleyebilirsiniz. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak: Webtekno

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post