X

Corona virüsü, emojileri de etkiledi!

Corona virüsün yayılması birçok şirketi ve ürünlerini etkiledi. Öyle ki bu kriz, filmler ve video oyunları için gecikmelere bile neden oldu. Dünyayı saran salgın şimdi de emojileri etkiliyor. Unicode Konsorsiyumu, Covid-19 nedeniyle Emoji 14.0’ın piyasaya sürülmesinin gecikeceğini açıkladı.

Unicode 14.0’ın çıkması 2022 yılını bulabilir

Unicode Konsorsiyumu, Unicode 14.0’ın piyasaya sürülmesini 6 ay ertelediğini açıkladı. Unicode konuyla ilgili olarak “Bu gecikme, yeni emoji karakterleriyle ilgili özellikleri ve verileri de etkileyecek” açıklamasında bulundu.

Emoji 13.0

Emoji uzmanı Jeremy Burge da Twitter’da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Buna göre Emoji 14.0 için tanıtılan yeni emojiler, mobil platformlara 2022’ye kadar gelmeyebilir. Kısacası önümüzdeki yıl yayınlanması beklenen bu emojiler 2021 sonbaharı yerine 2022 baharında gelecek.

Emoji 13.0 2020 sonbaharında yerini alacak

Emojipedia’dan Jeremy Burge tarafından belirtilenlere göre, normalde yeni emoji paketi 2021’de piyasaya sürülecekti. Ancak bu gecikme muhtemelen 2022’ye kadar Android ve iOS gibi platformlara gelmeyebilir. Ancak konuyla ilgili iyi bir haber de var. Emoji 13.0’ın bir parçası olarak gelen 117 yeni emojinin bu gecikmeden bir nebze etkilenmeyeceği söyleniyor. Bu paket 2020 sonbaharında telefonlarda yerini alabilir.

Emoji 13.0’da yer alan yeni karakterlerden bazıları anatomik vücut parçaları, yeni hayvanlar, çeşitli yemekler, ninja, el hareketleri, ağlarken gülen bir yüz, bebek besleyen ebeveynler ve daha fazlası. Emoji 13 karakterleri bu sonbaharda uygulandıktan sonra, 2022’ye kadar iPhone’da yeni emojiler yer almayacak.

Kaynak: Shiftdelete

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post