Elon Musk, Twitter’da 100 milyon takipçiyi geçti ve platformda dokuz basamaklı takipçi sayısına ulaşan altıncı kullanıcı oldu. SocialBlade’in bildirdiğine göre Musk, 26 Haziran ile 27 Haziran arasında bu önemli adım ulaştı ve iki gün arasında 150.000’den fazla takipçi kazandı.
Musk’ın bu dönüm noktasına ulaşması birkaç farklı sebepten dolayı ilgi çekici. Bu nedenlerin ilki, Musk’ın şu anda Twitter’ı 44 milyar dolara satın alma sürecinin içerisinde olması ve eğer satın alma gerçekleşirse, sosyal medya ağını gerçekten aktif ve iyi bir şekilde kullanan tek sosyal medya lideri olabilir. Örneğin Meta CEO’su Mark Zuckerberg‘in Facebook sayfası, genel olarak basın bültenleri ile doluyken, Instagram başkanı Adam Mosseri, yönettiği platformda benzer şekilde sessiz bir varlığa sahip.
Musk ise Twitter’ı bu liderler ve yönettikleri sosyal medya platformlarına göre çok daha farklı bir şekilde kullanıyor. Musk’ın gönderdiği tweet’ler kişiliğini gösterirken, aynı zamanda pek çok kişiyi şaşırtan (ve bazı durumlarda davalar açılmasına sebep olan) pek çok farklı açıklamayı ve düşünceyi (bazen düşüncesizlik olarak da yorumlanabilir) da içeriyor.
Bu açıdan bakıldığında Musk’ın Twitter hesabının, 100 milyon sınırını aşan diğer beş hesaba göre ne kadar farklı olduğu da görülüyor. Barack Obama’nın hesabı, kendisinden beklenilebileceği gibi dikkatlice hazırlanmış ve bir ülke başkanına yakışır güncellemelerden oluşuyor. Rihanna, Katy Perry ve Christiano Ronaldo’nun hesapları ise profesyonel olarak eğitim almış bir iletişim ekibinin elinden geçmiş gibi gözüküyor. Justin Bieber’ın hesabı belki kendisi tarafından yönetiliyor olabilir ancak uzun bir süredir yeni bir tweet girilmiş değil.
Musk’ın 100 milyona ulaşmasının bir diğer ilgi çekici yanı ise, son zamanlarda yaptığı yorumlardan da kaynaklanarak bu hesapların ne kadarının gerçek ve ne kadarının bot olduğunun sorgulanmasına sebep olması olabilir. Twitter, daha önce yaptığı açıklamalarda düzenli bir şekilde hesapların yüzde beşinden daha azının bot olduğunu tahmin ediyor olsa da, Musk bu sayının çok daha yüksek olabileceğini düşündüğünü belirterek şirketin bu sayıları kanıtlamaması durumunda anlaşmadan çekilebileceğini söylemişti. Musk’ın botlar konusunda gerçekten endişeli mi olduğu yoksa sadece satın almadan vazgeçmek için bir bahane olarak mı kullanmaya çalıştığı belli değil ancak bu sorguyu yapanın Musk olması ve önemli bir takipçi sayısı sınırını geçmesi, sorgunun önemini bir kaz daha öne çıkarıyor.
Kaynak: Chip