X

DeepMind’ın Sparrow’u için hazırlanın: Google’dan ChatGPT’ye rakip geliyor

Google şirketlerinden DeepMind, yakında bir ChatGPT rakibini piyasaya sürebileceğini açıkladı. Bu chatbot’un ChatGPT’den daha güvenli bir yapay zekâ asistanı olacağı iddia ediliyor.

DeepMind, son on yıldır yapay zekâ araştırmalarında öncülük yaptı. Şirket, dokuz yıl önce Google tarafından satın alınmıştı. DeepMind CEO’su Demis Hassabis, yaptığı açıklamada ChatGPT’nin gördüğü ilginin yakında son bulacağını zira Google’ın Sparrow adını verdiği kendi chatbot’unu çıkaracağını açıkladı. Sparrow’un beta testlerine 2023 içinde başlanması hedefleniyor.

  • Son günlerin en popüler konusu: ChatGPT nedir? ChatGPT nasıl kullanılır?

“Yanlış veya icat edilmiş bilgiler” içermesi nedeniyle sohbet robotlarının potansiyel tehlikelerine ilişkin bazı şüphelere rağmen, DeepMind’in Sparrow’u geliştirmesi ilgi çekici. DeepMind’ın Google ile yakın ilişkisi göz önüne alındığında, Sparrow’un ChatGPT’ye etkili bir rakibi haline gelebileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

DeepMind’in araştırma makalesinden, Sparrow’un başlangıçta ChatGPT’den daha kısıtlanmış ve muhafazakâr olacağı anlaşılıyor. ChatGPT, kodlayıcılardan “koltuk şairlerine” kadar herkese yardımcı olma konusundaki etkileyici yeteneğiyle viral olmuştu, ancak aynı zamanda ayrımcı yorum yapma kapasitesi ve kötü amaçlı yazılım yazma becerileri de korkutuyor.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post