X

Deniz ve okyanuslarda giderek büyüyen tehlike: Katil balinaların bir tekneye saldırı anı görüntülendi

Katil balinalar dışarıdan bakıldığında etkileyici canlılardır. Hatta Özgür Willy gibi sevilen aile filmlerine ilham kaynağı bile oldular. Ancak, kendi sularındaki teknelerle karşılaştıklarında hepsi nazik davranmayabiliyor. Son zamanlarda, katil balinaların koordineli şekilde teknelere saldırmaya başladığı bildiriliyor. Katil balina sürüleri, yaşanan çarpışmalar sonucunda üç teknenin batmasına yol açtı. En son saldırı ise videoya kaydedildi.

Bilim insanlarına göre saldırıların nedeni, Gladis adındaki bir katil balina. Uzmanlar, Gladis’in muhtemelen bir tekneyle çarpışma veya balık ağlarına takılma gibi travmatik bir deneyim yaşadığını ve bu durumun saldırıların ilk dalgasını başlattığını tahmin ediyor.

Katil balinalar sosyal yaratıklar olduğundan, diğer katil balinaların davranışlarını kolayca benimsiyor. Bu da Avrupa’daki birçok katil balinanın teknelere saldırmaya başlamasına yol açmış gibi görünüyor. Saldırılar, çarpışma şeklinde gerçekleşiyor ve bu sadece teknelerin tehlikeye girmesine değil, aynı zamanda hayvanların da baş yaralanmalarına neden oluyor. Bilim insanları, Gladis’in çevresine nasıl saldırılacağını öğretmeye devam ettiğini, hatta genç balinalara ders verdiğini söylüyor.

Katil balinaların teknelere saldırması, özellikle bu yaratıkların her zaman ne kadar nazik olduklarını düşündüğümüzde garip bir durum. Ancak, okyanusun en güçlü avcılarından biri olan büyük beyaz köpekbalığı bile katil balinalardan korkuyor. Asıl korkutucu olan gerçek şu ki, bu sürekli öğrenme durumu diğer balina popülasyonlarına da yayılabilir ve tekneler ile katil balinalar arasında gerçek bir savaşa neden olabilir.

Son saldırının 2 Mayıs’ta, Cebelitarık Boğazı’nda gerçekleştiği bildirildi. Bir yat, bir katil balina sürüsüyle karşılaşarak sorun yaşadı. Yatta, Janet Morris ve Stephen Bidwell isimlerinde bir çift vardı. Çift, katil balinaların saldırı anını videoya kaydetmeyi başardı. Katil balinalar tekneyi batırmamış olsa da binlerce dolar değerinde ciddi hasarlar bıraktı.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post