X
    Categories: Pazarlama

Deprem’de can kurtaran bireysel iletişim önerileri!

Bugün Saat 16:37 sularında, Bursa ve İstanbul’dan hissedilen bir deprem meydana geldi. Meydana gelen depremin merkez üssünün marmara denizinde, silivri açıklığında gerçekleştiği belirtildi. Depremin şiddetinin bazı kaynaklara göre 4,7 bazı kaynaklara göre ise 4,8  büyüklüğünde ve yerden 7 km derinlikde gerçekleştiği açıklandı. Deprem yaklaşık 20-30 saniye kadar sürdü.

Biz de bu anlamda deprem anında faydalı olacağını düşündüğümüz iletişim önerilerini sizler için bir araya getirdik.

İşte deprem’de can kurtaran bireysel iletişim önerileri;

Acil bir durum olmadığı sürece operatörler üzerinden sesli iletişimi (baz istasyonu kapasitesini doldurmamak için) kullanmayın.

Örneğin; rehberinize girip A’dan Z’ye herkesi arayarak, deprem oldu, hissettin mi vb. aramalar yapmayın. Çünkü sizin gibi yüzbinlerce kişinin arama yapması, deprem sonrasında, bazı iletişim operatörlerinin sunduğu hizmetlerin kesintiye uğramasına sebep olabilir.

Yine benzer şekilde genel internet ağ trafiğini yavaşlatmamak adına oyun, video, vb hız gerektiren faaliyetlere son verin. Çünkü internet trafiği o an belki de hayat kurtarmak gibi çok daha önemli şeyler için kullanılmaya çalışılıyor olabilir.

Mümkünse, internet hizmetinizi (şifrelerini kaldırarak) paylaşınız. Çünkü bulunduğunuz yerlerdeki diğer insanlar internet bağlantınızdan faydalanabilir. Belki de davranış bir hayat kurtarmanızı bile sağlayabilir.

Not: Bilinmeyen kişilere internetinizi açmanız, art niyetli siber saldırılara karşı sizi savunmasız bırakır mı emin değiliz.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post