X

Devekuşu kaçış provası: Daha önce böyle bir tatbikat görmediğinize eminiz

Kaçış provaları için hayvan kostümleri giyen insanlar yeni bir şey değil. Örneğin Japonya’nın Ehime kentindeki Tobe Hayvanat Bahçesi, 2019’da, hiç inandırıcı olmayan aslan kostümü giymiş bir çalışanın, meslektaşları onları içeri atmaya çalışırken kaçmaya çalıştığı bir “aslan kaçış” tatbikatı gerçekleştirmişti.

Yine de, daha yakın tarihli “deve kuşu kaçışı” provasının kostüm konusunda gerçekten de üstün bir çaba gösterdiğini söyleyebiliriz. Tayland’taki Chiang Mai Hayvanat Bahçesi’nin Facebook sayfasında paylaşılan fotoğraflarda beyaz yüz boyası olan, devekuşu kafasına benzeyen bir şapka giyen ve fıçıya benzer bir elbiseye sahip bir kişi görülüyor.

Bu “devekuşu”, bir gün gerçek bir devekuşu kaçışı durumunda hayvanat bahçesi personelini hazırlamayı amaçlayan bir eğitim tatbikatına katılıyordu. Üç metreye kadar boyu ve 140 kilogramı kadar ağırlığı olan kaçan bir devekuşu, oldukça korkutucu bir güce sahip olabiliyor.

Devekuşları, rahatsız edildikleri zaman kaçmak için güçlü bacaklarını kullanarak saatte 72,5 kilometreye varan korkutucu hızlara ulaşabilirler. Köşeye sıkıştırılırlarsa, bu bacaklarını bir silah olarak kullanarak pençeli ayaklarıyla tekmeleyip parçalayabilirler.

Avustralya tepeli devekuşları (cassowary) genellikle dünyanın en tehlikeli kuşu olarak kabul edilirken, devekuşları aslında daha büyük ve daha ağırdır. Vahşi doğada, aslanlar ve insanlar da dahil olmak üzere oldukça büyük yırtıcı hayvanlara meydan okuyabilirler.

Bu hayvanların bacaklarının gücünü hatırlatan bir anıda, ünlü şarkıcı Johnny Cash‘in bir gün yürürken karşılaştığı bir devekuşunun tekmesiyle neredeyse hayatını kaybettiği söyleniyor. Cash’in bir sopayla uzaklaştırmaya çalıştığı hayvan onu tekmeledi ve ancak kalın bir kemer sayesinde karnının parçalanmasından kıl payı kurtuldu.

Hayvanat bahçesi çalışanı güzel görünümlü bir devekuşu yapmış olsa da, büyük ihtimalle hayvanat bahçesinin etrafında saatte 72 kilometrenin üzerinde bir hızla koşmayı tam olarak başaramadığı tahmin edilebilir. Bu nedenle, meslektaşları sonunda bir ağın yardımıyla “kaçağı” yakalamayı başardı…

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post