X

Dolar düştü telefon fiyatları da düşüyor!

Türkiye’de kur seviyeleri tekrardan yerini bulmaya başladı. Peki, dolardaki bu düşüş telefon fiyatlarını etkileyecek mi? Teknolojik ürünlerin fiyatı düşecek mi?

Ülkemizde yaşanan kur yükselmesi nihayet son buldu ve dolar tekrardan yerine gelmeye başladı. Bu haberi yazdığımız sıralarda 6.96 seviyesinde olan dolar, sert düşüşüne devam edecek gibi görünüyor. Peki, dolardaki bu düşüş teknolojik ürünlerin özellikle de 10.000 TL bandını geçen amiral gemisi telefonlarının fiyatlarını etkileyecek mi?

Kurlarda yaşanan bu düşüşün hemen fiyatlara yansıması zor. Eğer bu düşüş 3-4 ay daha devam eder veya bu süreçte sabit kalırsa firmalar tekrardan fiyatlandırma yapacaktır.

Bilmeyenleriniz için firmaların bir ülkede fiyatlandırma politikası düzenleyeceği zaman 6 aylık veya 1 yıllık şeklinde plan yaptığını belirtelim. Örneğin; Apple yeni bir ürünün pazara sunarken, o ülkedeki kurun 6 ay içerisinde nasıl bir tepki vereceğini hesaplayarak fiyat belirliyor.

Bu yüzden doların düşmesi hemen fiyatları etkilemeyecektir. Ancak ülkemizde Xiaomi, OPPO ve Samsung gibi dev isimlerin yatırım yapması ve üretim tesisi kurması da fiyatların beklenenden de hızlı düşmesini tetikleyebilir. Özellikle orta segmentte üretim hattının Türkiye’ye kayması ile büyük indirimler yapılacak. Ancak bu muhtemelen yaz aylarında anca gerçekleşecek.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post