X

DuckDuckGo’dan yapay zekaya farklı bir yaklaşım: Sohbet robotu yerine…

Microsoft ve Google’ın izinden giden DuckDuckGo, üretken yapay zekaya adım atmak üzere. Ancak şirket işe bir sohbet robotu ile başlamıyor. Bunun yerine DuckDuckGo, mevcut Anında Yanıt özelliğini geliştirmek için OpenAI ve Anthropic ile ortaklık kuruyor. Yaptığınız her aramada “DuckAssist“i görmeyeceksiniz, ancak göründüğünde, araç sorularınıza doğal bir dil yanıtı sağlamak için Wikipedia’dan (ve bazı durumlarda Britannica Ansiklopedisi’nden) yararlanacak.

Ancak bu özellik hemen tüm DuckDuckGo deneyiminin bir parçası olmayacak. Duyuruyla birlikte, DuckAssist yanıtlarının yalnızca DuckDuckGo uygulamasını veya tarayıcı uzantısını kullanırken görüneceği belirtildi. Şirket, önümüzdeki haftalarda kullanılabilirliği genişletmeden ve DuckAssist’in modelinin ek kaynaklardan yararlanmasına izin vermeden önce geri bildirim toplamak istediğini söylüyor. Gizlilik konusunda endişe duyanlar için DuckDuckGo, DuckAssist’i kullanmak için oturum açmaya gerek olmadığını ve şirketin kişisel bilgilerinizin hiçbirini OpenAI ve Anthropic ile paylaşmayacağını belirtiyor. DuckAssist aramaları da modellerini eğitmek için kullanılmayacak.

DuckDuckGo kullanıcıları gelecekte daha fazla yapay zeka destekli özelliğin gelmesini bekleyebilirler. DuckDuckGo CEO’su Gabriel Weinberg, “Bu, önümüzdeki aylarda kullanıma sunmayı umduğumuz bir dizi üretken yapay zeka destekli özellikten ilki” diyor ve ekliyor: “DuckAssist’in ilk olmasını istedik çünkü kullanıcıların aradıklarına daha hızlı yanıt bulmalarına hemen yardımcı olabileceğini düşünüyoruz.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post