X

Dünyanın en ucuz otomobili Türkiye’ye geliyor! Vergiler dahil 20 bin TL!

Malum son dönemde otomobil fiyatları iyiden iyiye artmaya başladı. Peki dünyanın en ucuz otomobili Türkiye’ye geliyor desek ne derdiniz? İşte konunun tüm detayları.

Geçtiğimiz ay döviz kurlarında yaşanan artış nedeniyle otomobil fiyatlarında ani bir yükselme yaşandı. Hatırlanacağı üzere birkaç ay öncesinde ÖTV matrahlarında bir düzenlemeye gidilmişti. Bu düzenleme ile birlikte pek çok markanın baz modeli en alt ÖTV seviyesine çekilerek fiyatların ucuzlaması hedeflenmişti.

Nitekim bu strateji büyük oranda işe de yaradı. Otomobil fiyatları baz modellerde 50 bin TL’ye varan rakamda ucuzladı.

Fakat döviz kurlarındaki artış sonrasında fiyatlar da tekrardan eski haline geri döndü. Hatta pek çok modelde eski fiyatları da aratacak bir tabloyla karşı karşıya kaldık.

Böyle bir durumda otomobil almanın çok da mantıklı olmadığını düşünebilirsiniz. En azından sıfır bir otomobil için, özellikle de giriş seviyesindeki bir otomobil için 170 bin TL ile 200 bin TL arasında bir fiyat ödemek size fazlasıyla can sıkıcı gelebilir.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post