X

Dünya’ya çarpma ihtimali olduğu söylenen asteroid hakkında yeni açıklama

Bilim insanları, 99942 Apophis asteroidini 2004 yılında ilk kez keşfettiklerinde, 2029 yılında Dünya ile çarpışma ihtimalinin yüzde üç olduğunu da belirlemişlerdi. Yaklaşık 340 metre genişliğindeki asteroit, gezegenimize çarpması halinde büyük bir felakete neden olabilirdi. Ama şimdi bilim insanları, 2029 yılında geçerken gezegenimizi “ıskalayacağını” söyleyerek bu olasılığı ortadan kaldırdılar.

Ancak Apophis asteroidinin bu kadar yakından geçme olasılığı son derece heyecan verici. Asteroidin gezegenimizin yüzeyine 32.000 kilometre kadar yaklaşması bekleniyor. Bu da kabaca Dünya’dan Ay’a olan mesafenin onda biri. Aynı zamanda birçok uydunun takip ettiği yörüngeye yaklaşacağı anlamına geliyor.

Apophis asteroidi Dünya’ya çok yakın geçeceği için, astronomların çok endişelendiği gezegen katili asteroidlerden birini ilk elden inceleme şansımız olacak. NASA’nın geçen yıl test ettiği D.A.R.T. gibi asteroid savunma programları üzerinde çalışmasının nedeni de tam olarak bu tür asteroidler.

Bir karşılaştırma yapmak gerekirse, bilim insanları Dünya’nın 7,4 milyon kilometre yakınına gelen ve çapı en az 140 metre olan asteroitleri gezegenimiz için bir tehdit olarak görüyor. Dolayısıyla, 340 metre genişliğindeki Apophis asteroidi gezegenimize çarpması halinde önemli miktarda hasara yol açabilir. Neyse ki bu konuda endişelenmemize gerek yok.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post