X

Dünya’ya düşen bir meteorda gerçekten uzaylı teknolojisi gizli olabilir mi?

Bir Harvard astrofizikçisi, insanlığın uzun zamandır merak ettiği ve üzerine çok sayıda kitap ve senaryo yazdığı keşfi yapmış olabileceğine inanıyor. Business Insider’ın haberine göre, astrofizikçi Avi Loeb, 2014’te Papua Yeni Gine kıyılarına düşen ve IM1 olarak adlandırılan bir meteorun, içinde uzaylı teknolojisi parçalarını barındırabileceğini söylüyor.

Uzaylı yaşamının evrenin bir yerlerinde var olduğuna inanan çok sayıda astronomun bulunmasıyla beraber, uzaylı yaşamını kanıtlama arayışı her zaman merak uyandırıcı olmuştur. Ancak, henüz hiçbir kanıt bulunamadı ve hiçbir şey bulamamış olmamız, birçok kişinin okyanusun dibinde ve uzaylı teknolojisinin saklanabileceği diğer yerlerde gizlenmiş UFO’lar hakkında spekülasyon yapmasına yol açıyor.

Söz konusu teknoloji, çoğunlukla demirden yapılmış gibi görünen 10 küçük küreden oluşuyor. Loeb, CBS News Boston ile yaptığı görüşmede “Mikroskopla onlara baktığınızda, arka plandan çok farklı görünüyorlar. Altın, mavi, kahverengi renkleri var ve bazıları minyatür bir Dünya’yı andırıyor” dedi. Ayrıca Loeb, meteorun demir meteorlardan bile daha sert malzemelerden yapıldığını söylüyor.

Dahası, Güneşimizin çevresindeki tüm yıldızların yüzde 95’inden daha hızlı hareket ediyordu. Loeb’in söylediğine göre tüm bunlar, bunun bir uzay aracından veya başka bir “teknolojik aletten” gelebileceğine dair kanıt sunuyor. Loeb ve ekibi, meteorun iniş sahasının etrafındaki 10 kilometrelik bir alanı aramak için hükümetle birlikte çalıştı. On demir küreyi keşfetmelerini sağlayan mıknatısları kullanarak deniz tabanını aradılar.

ABD Uzay Komutanlığı’nın CBS’ye yaptığı açıklamalara göre, parçaların başka bir güneş sisteminden gelme ihtimali “yüzde 99,999” olarak belirtiliyor. Loeb, uzaylı yaşamı kanıtlama arayışında oldukça tanınan bir isim ve güneş sistemimize giren ve kaydedilen ilk yıldızlararası nesne olan “Oumuamua” gibi nesnelerin de uzaylı teknolojisi olabileceğine inanıyor.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post