X
    Categories: Pazarlama

Dünya’ya yarı iletken üreten TSMC’yi zor günler bekliyor!

Çin ile ABD arasında artan gerilimler, bir kez daha dikkatleri Tayvan’a ve olası bir istila durumunda dünyanın yarı iletkenlerinin yarısından fazlasını üreten TSMC’ye çevirmiş durumda. Eğer istila olursa şirketin tesislerinin yok edilmesi düşünülüyor.

TSMC arada kalmaya devam ediyor

Tayvan Ulusal Güvenlik Bürosu genel müdürü Chen Ming-tong, milletvekillerine yaptığı açıklamada, TSMC’nin operasyonları için denizaşırı şirketlere ve malzemelere güvenmesinin, Çin’in Tayvan’ı devralması durumunda tesislerin işe yaramayacağı anlamına geldiğini söyledi.

Chen, “TSMC’nin ekosistemini anlıyorsanız, yapılan yorumların gerçekçi olmadığını görebilirsiniz. TSMC’nin üst düzey çipler üretmeden önce küresel unsurları entegre etmesi gerekiyor. ASML’nin litografi ekipmanı gibi bileşenler veya ekipman olmadan, herhangi bir temel bileşen olmadan TSMC’nin üretimine devam etmesinin imkânı yok.” dedi.

Biden yönetiminin, Tayvan’ın Çin tarafından varsayımsal bir işgali ve dünyanın çip arzı üzerindeki potansiyel etkisi için daha fazla acil durum planı yaptığı bildiriliyor. Temmuz ayında Ticaret Bakanı Gina Raimondo, ABD’nin Tayvan çip imalat endüstrisinden kopması halinde “derin ve acil bir durgunluk” ile karşı karşıya kalacağını düşünüyor.

ABD’nin, olası Çin işgali durumunda TSMC çip mühendislerinin tahliyesini yapmayı da düşünüyor. (Tıpkı 2. DÜnya savaşında Alman bilim adamlarında yaptığı gibi) ABD Ulusal Güvenlik Konseyi’nin tahminlerine göre bu durum, dünya ekonomisini 1 trilyon dolardan fazla etkileyecek. Eski ABD yetkilileri, saldırı gerçekleşirse yarı iletken devinin tesislerinin ABD tarafından yok edileceğini ve böylece TSMC’nin Çin’in eline geçmesini engelleyeceğini Çin’e açıkça belirtmeyi öneriyorlar. (Bir nevi savaş çıkartılmak isteniyor)

TSMC, ABD ve Çin’in sıcak temasları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post