X

Ekran hızı en iyi akıllı telefonlar!

Birkaç yıldır modern akıllı telefonlar, normal 60 Hz yerine 90 Hz ve 120 Hz’lik artırılmış yenileme hızına sahip ekranlar sunuyorlar. İşte ekran hızı en iyi telefonlar!

Ekran hızı, karelerin yenileme hızının artması sayesinde, ekrandaki resmin hızlı bir şekilde değiştirilmesi ve daha pürüzsüz görünmesini sağlıyor. Bu, özellikle sistem arayüzü ile çalışırken, sosyal ağlarda ve dinamik oyunlarda ekranı kaydırırken, çok hızlı bir şekilde değişen sahnelerde fark edilebiliyor.

Ancak, video izlerken, 60 Hz yeterli oluyor. Bu nedenle bazı akıllı telefonlar, cihazın ekranda hangi içeriğin görüntüleneceğini otomatik olarak belirleyen ve bunun için doğru hertz’i seçen, uyarlanabilir bir yenileme hızı sunuyor. İşte bu pil üzerindeki yükü azaltmanıza ve cihazın özerkliğini artırmanıza izin veriyor. Aksi halde sürekli 120 Hz açıkken, cihaz daha hızlı batarya boşaltıyor.

İşte Ekran Hızı En İyi Akıllı Telefonlar!

Samsung Galaxy S21

Güney Koreli Samsung Galaxy S21 şirketinin amiral gemisi “Hızlı” ekranlı akıllı telefonların parlak bir temsilcisi. Cihaz, Full HD+ çözünürlüğe sahip 6.2 inçlik bir ekranla donatılmış. Bu bir matris türü olan Dinamik AMOLED 2X. Organik piksellere sahip tüm ekranlar gibi, Samsung Galaxy S21’in ekranı da yüksek kontrasta, artan renk doygunluğuna sahip ve koyu pikselleri vurgulamadan siyahı doğru bir şekilde görüntüleyebiliyor.

Galaxy S21, yukarıda bahsettiğimiz adaptif yenileme hızı teknolojisini destekliyor. Varsayılan modu 60-120 Hz olarak değiştirmek mümkün.

Xiaomi Mi 11

Çinli şirket Xiaomi, amiral gemisi akıllı telefonu Mi 11‘i yüksek yenileme hızına sahip bir ekranla donatmış. Cihaz, WQHD + çözünürlüğe sahip 6.81 inç AMOLED matris türünü barındırıyor. Önceki modelde olduğu gibi Mi 11 de uyarlanabilir yenileme hızını destekliyor. Ölçümler, görüntülenen içeriğe bağlı olarak 30, 60, 90 ve 120 Hz arasında değişebiliyor.

Redmi Note 10 Pro

Redmi Note 10 Pro, yüksek kaliteli ekrana sahip cihazın orta fiyat segmentinde bulunabileceğini kanıtlayan bir akıllı telefon.

Redmi Note 10 Pro, AMOLED matrisli ve Full HD+ çözünürlüğe sahip 6.67 inç ekranla donatılmış. Bu ekranın avantajı, diğer cihazların 90 Hz yenileme hızı aldığı bir zamanda, Redmi Note 10 Pro’nun pazarın amiral gemileri gibi 120 Hz ile gelmesi.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post