X

Ellerimiz ile Tarihi Dokunuş: Güneş!

NASA’nın tarihi Güneş misyonu bir başarıya imza attı. Tarih de ilk defa insan yapımı bir nesne Güneşin atmosferine dokunuş yaptı. Detaylar haberimizde.

NASA’nın Güneş’i keşfetmesi için tasarladığı Parker uzay aracı, tarihi bir olaya imzasını attı. Üç yıl önce NASA tarafından fırlatılan Parker, Güneş’in dış atmosferinin içine girmeyi başardı. Parker ayrıca buradan örneklerde toplamayı başardı.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) üç yıl önce Güneş’e doğru fırlattığı Parker Solar Probe uzay aracı önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı.

Önemli haberleri iletmesi beklenen sondadan tarihi bir açıklamada geldi. Parker Güneş Sondası‘nın aylar önce Güneş’in atmosferinin içine girdiği NASA tarafından tespit edildi.

İnsan yapımı bir aracın ilk defa Güneşe bu kadar yaklaşması tarihi bir andı ancak NASA yetkilileri Parker’ın bundan daha fazlasını yaptığını da duyurdu. Uzay aracı resmen Güneşin Dış Atmosferine bir dokunuş yaptı. Böylece ilk defa insan yapımı bir araç Güneşe haddinden fazla yaklaşmış oldu.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post