X

Elon Musk bu işe çok kızacak: Twitter’da mavi tik fiyaskosu yaşanıyor

Son birkaç aydır neden olduğu büyük tartışmalara rağmen, Twitter’ın aktif küresel kullanıcılarının çok azının Twitter Blue için ödeme yaptığı ortaya çıktı.

Twitter benzeri uygulamalar son zamanlarda pek de iyi durumda görünmüyor. Milyarder Tesla CEO’su Elon Musk’ın Ekim ayında Twitter’ı satın almasından bu yana yaşanan tartışma dalgası kullanıcı sayısında büyük bir düşüşe neden oldu. Twitter ve Musk için daha da kötüsü, çok az kişinin Twitter’ın mavi tik gibi özellikleri için ödeme yapmaya istekli görünüyor olması.

Bazı kullanıcılar Mastodon gibi merkezi olmayan alternatiflere geçerken, bu uygulamadan gelen son rakamlar da, Twitter’ın doğrudan rakibi olan Mastodon’a kullanıcı kaptırdığını gösteriyor.

The Information’ın Salı günü sızdırılan bir iç belgeye dayanarak verdiği habere göre Ocak ayı ortası itibariyle ABD’deki aylık kullanıcıların sadece %0.2’si, yani yaklaşık 180.000 kişi Twitter Blue’ya kaydoldu. Aylık 8 dolarlık hizmet, kullanıcılara tweetleri geri alma ve düzenleme, konuları uzun bir formatta okuma, diğer kullanıcıların gördüğü reklamların yarısını görme ve birkaç başka özelleştirme yeteneği sunuyor.

Hesaplandığında, Twitter Blue’nun küresel kullanımı şirkete ayda sadece 2,3 milyon dolardan biraz fazla ya da yıllık gelir olarak sadece 27,8 milyon dolar kazandırıyor. Başka bir deyişle bu özellik, önemsiz bir meblağ üretiyor. Geçtiğimiz ay Wall Street Journal, Musk’ın 3 milyar dolarlık borç ödemesine yardımcı olmak için hisse satmaktan bahsettiğini bildirmişti.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post