X
    Categories: Sosyal Medya

Elon Musk, dediğini yapacak gibi duruyor!

Tesla CEO’su Elon Musk, New York’taki, Gigafactory tesislerinin çok yakında solunum cihazı (ventilatör) üretmeye başlayacağını söyledi. Tesla; GM, Ford ve FCA de dahil olmak üzere solunum cihazı yapmak için malzeme bağışlama veya kaynak sağlama konusunda destek sözü veren çeşitli otomobil üreticilerinden biri. Tesla, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Fremont, California ve Buffalo fabrikalarında hizmet, altyapı ve kritik tedarik zincirleri için gerekli parçalar ve malzemeler hariç üretimi askıya alacağını açıklamıştı.

Elon Musk

Musk, solunum cihazları için kolları sıvadı

Musk, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Gigafactory, mümkün olan en kısa sürede solunum cihazı üretimi için yeniden açılacak. New York vatandaşlarına yardım etmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” dedi.

Tweet, New York Belediye Başkanının, Musk’tan geçen hafta solunum cihazı yardımı istemesinin ardından geldi. Tesla CEO’su, bir eksiklik varsa şirketin solunum cihazları yapacağını söylemişti. New York, 285 ölüm ve 30.000’den fazla enfeksiyon ile Corona virüsü pandemisi tarafından sert bir şekilde etkilendi. Kısacası New York, ülkedeki diğer tüm eyaletlerden daha fazla vaka bildirdi.

Teknoloji devleri yardımlarını sürdürüyor

Gigafactory / New York

Tesla, pandeminin ortasında ABD’ye tıbbi malzeme sağlayan teknoloji şirketlerinden biri. Apple CEO’su Tim Cook’un Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Apple’ın ABD’deki tıp camiasına 10 milyon N95 koruyucu yüz maskesi bağışladığını bildirdi. Facebook ayrıca California yangınları sırasında satın aldığı 720.000 maskeyi bağışlamayı planlıyor.

Microsoft, Twitter, TikTok ve Facebook da dahil olmak üzere birçok teknoloji firması, geliştiricileri Corona virüsü pandemisine teknolojik çözümler oluşturmaya teşvik etmek için kaynak sağlamaya çalışıyor.

Kaynak: Shiftdelete

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post