Bazı büyük markaların platformdan çekilmesi ve aktivistlerin boykot çağrısı yapmasıyla, şirketin reklamcılık sektörü son günlerde önemli bir darbe almıştı. Musk, geçen hafta bu eylemlerin Twitter için “gelirde büyük bir düşüşe” neden olduğunu söyledi.
Twitter Spaces’taki konuşmasında Musk, reklamcılara markalarının platformda güvende olacağı konusunda tekrar güvence vermeye çalıştı. Nefret söyleminin yanında görünen reklamların “harika olmadığını” söyledi ve platformdaki nefret söylemini azaltmanın yolu olarak yeni Twitter Blue’yu tanıttı. Musk, yeni Twitter Blue kapsamında markaların diğer tüm hesaplar gibi mavi tik için ödeme yapması gerekeceğini söyledi. Bir markayı taklit eden herkesin hizmetten kalıcı olarak yasaklanacağını da sözlerine ekledi.
Elon Musk Twitter’dan kaçanlara seslendi, “Durun ya nereye gidiyorsunuz?”
Ayrıca Twitter reklamlarını çok daha alakalı hale getirmeyi umduğunu ve reklamları önerilen tweet’lere entegre etmek istediğini söyledi. Amacın “kısa vadede satışları artırmak ve uzun vadede talebi korumak” olduğunu söyledi.
Özellikle, platformu boykot eden reklamverenlere yönelik tehditlerinin ardından Musk bu son konuşmasında son tweet’lerinden çok daha farklı bir tonda açıklamalar yaptı. “İnsanların bir dakika durup da işlerin nasıl geliştiğini görmek istemelerini anlıyorum” dedi. “Kötü içeriği, botları ve trolleri engellemek konusunda daha titiz davranıyoruz. Bu yüzden, son birkaç haftadır Twitter’la ilgili gözlemim, içeriğin aslında kötüleştiği değil, iyileştiği yönünde.” Markaların ve reklamverenlerin platformda daha aktif olması gerektiğini ve beğenmedikleri bir şey gördüklerinde “tweetleridden birine yanıt vermeleri gerektiğini ve yanıt vermek için elinden geleni yapacağını” da sözlerine ekledi.
Musk, Twitter’ın politikalarında veya moderasyon konseyinin nasıl çalışabileceğinde herhangi bir somut değişiklik paylaşmasa da, içerik denetleme konusundaki felsefesi hakkında daha fazla konuştu. “Bence katılmadığımız görüşlere karşı hoşgörülü olmalıyız, ancak bu görüşlerin desteklenmesine de gerek yok” dedi.
Kaynak: Teknolojioku