X

Elon Musk, ücretli olan tweet düzenleme özelliğini herkese açmayı planıyor

Elon Musk’ın 44 milyon dolarlık Twitter satın alımı tamamladığından beri, şirket içinde birçok şey değişti. Öncelikle Musk, Twitter’ın CEO’su, CFO’su ve yasal politika şefini işten çıkardı ve kendini CEO ilan etti. Sonrasında, kullanıcıların ayda 8 dolara kendi mavi tik işaretlerini almalarına izin verdi ve video döngü hizmeti Vine’ı yeniden canlandırmayı düşünüyor.

Bu gelişmelerin hemen ardından gelen yeni bilgiler, Twitter’ın “Tweet’i düzenle” düğmesini kullanıcılara daha yaygın bir şekilde sunabileceğini gösteriyor. Şu anda, düzenleme işlevi yalnızca ayda 5 ABD doları ücretini ödeyen Twitter Blue aboneleri tarafından kullanılabiliyor. Ancak, Platformer haber kaynağından Casey Newton‘ın söylediğine göre, Twitter artık özelliği uygulamadaki diğer herkes için kullanılabilir hale getirmeyi düşünüyor. Yani Musk bu kez, ücretli bir özelliği ücretsiz hale getirmeyi planlıyor.

Bu özelliğin kullanıcılar tarafından uzun süredir talep edilmesinden dolayı, Newton’un haberi doğruysa, düzenle düğmesinin daha fazla kullanıcıya sunulması memnuniyetle karşılanacaktır. Ancak Twitter, kötüye kullanım riski nedeniyle, geçmişte bir düzenleme düğmesi uygulamakta tereddüt ediyordu. Bu özellik kullanıma sunulmuş olsa da, çoğu kişi onu kullanmak için Twitter’a para ödemek zorunda kaldıklarını öğrenince hayal kırıklığına uğradı.

Twitter’ın mevcut düzenleme düğmesi, kullanıcıların bir tweet’i gönderildikten sonra 30 dakika içinde değiştirmesine olanak tanıyor. Düzenlenen tweet’ler, değiştirildiklerini belirtmek için bir kalem simgesi ile işaretleniyor. Kullanıcılar, bir tweet’in zaman içinde nasıl değiştirildiğini görmek için sürüm geçmişini de görebiliyor.

Newton, Twitter’ın mevcut aylık teklifin yanı sıra 99 dolarlık farklı bir Twitter Blue planını düşündüğünü de sözlerine ekliyor…

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post