X

Elon Musk’ın yeni planı: Mavi tik almak artık bedava olmayacak!

Hesaplarındaki mavi onay işaretine kıskanılarak bakılan Twitter kullanıcıları, yakında bu statülerini korumak için ödeme yapmak zorunda kalabilirler.

Platformer’dan Casey Newton‘a göre Twitter yöneticileri, profillerinde ücretsiz onay işareti bulunanların Twitter Blue aboneliği için her ay 5 dolar ödemesini veya rozetlerini kaybetmesini zorunlu kılmayı “ciddi bir şekilde düşünüyor”. Newton’un kaynaklarına göre, yöneticiler hafta sonunu fikir hakkında konuşarak ve önlem hakkında planlar yaparak geçirdiler.

Ancak The Verge’ün bir haberi, özel statünün bundan daha pahalıya mal olabileceğini iddia ediyor. Bu haber, Twitter’ın yeni bir Twitter Blue aboneliği için 19,99 ABD doları talep etmeyi planladığını ve ödeme yapmazlarsa kullanıcıların mavi onay işaretlerini kaybedeceğini belirtiyor. Habere göre, kullanıcılara mavi tiklerini kaybetmeden önce abone olmaları için 90 gün süre verilecek. Görünüşe göre projede çalışan çalışanlara değişiklikleri uygulamak için 7 Kasım’a kadar süre verilmiş.

Mavi tik, bazıları tarafından bir statü sembolü olarak görülüyor. Bu tiki alabilmek için hesapların “kayda değer, özgün ve aktif” olması gerekiyor. Bu listede hükümet yetkilileri; önde gelen markaları temsil eden kişiler; haber kuruluşları ve gazeteciler; aktivistler; ünlüler; sporcular ve diğer pek çok öne çıkan kişi bulunuyor.

Ayrıca bu işaretler oldukça nadir. 2021’de sadece 360.000 hesapta veya Twitter’ın para kazanılabilir günlük aktif kullanıcılarının %0,2’sinde bu rozet bulunuyordu. Yine de böyle bir değişiklik, Elon Musk’ın yeni şirketinde işten çıkarmalara hazırlandığı söylenilen bir zamanda şirkete yeni bir gelir akışı sağlayabilir.

Twitter Blue nedir?

Twitter Blue, kullanıcıların bir tweet’i geri almasına, haberleri reklamsız okumasına, yayınlanan bir tweet’i düzenlemesine, yer imlerinizi klasörler halinde düzenlemesine, DM’lerinizde konuşmaları sabitlemesine, 10 dakikaya kadar video yüklemesine izin vermek de dahil olmak üzere pek çok farklı özel avantajlar sunan bir abonelik hizmeti. 2021’de piyasaya sürüldüğünde hizmet 3 dolar fiyatına sahipti, ancak Ekim ayında aylık ücret 5 dolara yükseltildi.

Ancak tüm Twitter Blue aboneliklerine mavi rozetin verilip verilmeyeceği bu ilk haberlerde tam olarak net değil. Eğer bu rozet tüm Blue üyelerine verilirse, hizmete ilgiyi arttırabilir. Ya da tersi bir etki yaratarak hizmetin özel statüsünü düşürebilir.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post