X

Elon Musk’tan Kahramanmaraş depremi için Starliknk açıklaması

Saat 04.17’de Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.4 büyüklüğünde deprem, bir kez daha depremle yaşamaya alışmamız gerektiğini bizlere hatırlattı. Ama buna ne kadar hazır olduğumuzu da yine sorgulamamıza yol açtı.

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrasında, yine iletişimde zorluklar yaşandı. Yale Üniversitesi öğretim üyesi Mehmet Emin Adin da, Twitter üzerinden Elon Musk’a seslendi ve deprem bölgesinde yaşanan iletişim sıkıntısını dile getirdi. Adin mesajında “Hey @elonmusk. Türkiye ve komşu ülkeleri büyük bir deprem vurdu. Ciddi iletişim eksiklikleri yaşanıyor. Starlink uydularınız ile yardım etme şansınız var mı?” dye sordu.

Elon Musk ise verdiği cevapta “Starlink henüz Türk hükümeti tarafından onaylanmadı. SpaceX onaylanır onaylanmaz gönderebilir” dedi.

Bilindiği gibi Starlink hizmeti henüz ülkemizde bulunmuyor. Elon Musk, Ukrayna – Rusya savaşının başlaması ile birlikte, Ukrayna’ya çok sayıda terminal göndermiş ve Starlink hizmetini ülke için aktif hale getirmişti.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post