X

En popüler uçak hangisi, toplam ne kadar mesafe uçuldu? İşte Microsoft Flight Simulator’dan ilginç istatistikler

18 Ağustos 2020 tarihinde Microsoft, uzun bir aradan sonra büyük bir oyun serisini yeniden başlattı. Elbette söz konusu seri, Asobo Studio tarafından geliştirilen ve geliştirilmeye devam eden Microsoft Flight Simulator. Şirket, üçüncü yıldönümünü kutlamak için, oyun piyasaya çıktığından bu yana oluşan bazı ilginç istatistikler yayınladı.

Ekip, istatistikleri infografik şeklinde paylaştı. Gönderilerde yer alan en ilginç istatistiklerden bazıları şunlar:

  • Oyuncuların uçuş sayısına göre Cessna 152 oyundaki en popüler uçak, onu Airbus A32ONE0 ve Boeing F/A-18 Super Hornet takip ediyor.
  • Oyundaki oyuncular bugüne kadar 711 milyon uçuşla 70 milyar kilometrenin üzerinde uçuş gerçekleştirdi.
  • Oyunda en popüler havalimanı Los Angeles Uluslararası Havalimanı olurken, onu New York’taki John F Kennedy Uluslararası Havalimanı ve Londra Heathrow Havalimanı takip ediyor.

Oyunun geliştirme ekibinin önümüzdeki birkaç ay için planladığı uzun bir güncelleme listesi var. Yol haritası, şu anda beta testinde olan ve Eylül ortasında yayınlanması planlanan oyunun bir sonraki büyük güncellemesi Sim Update 13’ü de içeriyor.

Tabii ki asıl büyük haber, geçtiğimiz Haziran ayında Asobo Studio ve Microsoft’un Microsoft Flight Simulator 2024 devam oyununu resmen duyurmuş olması. Devam oyunu, kendilerine özgü görevleri olan farklı pilot meslekleri içerecek. Ayrıca bir dizi grafiksel ve oyun içi fizik iyileştirmeleriyle birlikte daha fazlasını göreceğiz. Bu arada mevcut oyun, devam oyunu yayınlandıktan sonra bile desteklenmeye devam edecek.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post