X
    Categories: Pazarlama

Enflasyon beklentisi yükseldi! İşte o rakamlar

Artan enflasyon genel olarak ülkemizdeki en büyük problemlerden biri diyebiliriz. Enflasyonun artması ile alım gücü düşüyor ve hayat şartları daha da zorlaşıyor. Bu kapsamda şimdi TCMB’nin bir anketine göre enflasyon rakamında bir artış bekleniyor.

Yapılan anketler neticesinde katılımcıların hem dolar kuru hem de enflasyon oranı hakkında beklentileri açıklandı. Bu rakamlar ne yazık ki geçmişe göre daha yüksek oranlar sunuyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) düzenlediği Piyasa Katılımcıları Anketinde 12 ay sonrasına ilişkin enflasyon beklentisi yüzde 37,34 olarak karşımıza çıktı. Geçtiğimiz aylarda yapılan aynı ankette bu oran 36,74 olarak belirlenmişti.

Katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 67,73 iken, bu anket döneminde yüzde 67,78 oldu. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise Ekim anketinde yüzde 20,63ten yüzde 21,17ye kadar çıktı.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post