X
    Categories: Sosyal Medya

Facebook ciddi ciddi iflasa yürüyor!

Teknoloji markalarının zor durumdan geçtiği bilinen bir durum. Özellikle açıklanan mali tablolara baktığımız zaman, Apple’dan Amazon’a, Microsoft’tan Google’a kadar neredeyse bütün büyük markaların büyük oranlarda değer kaybı yaşadığı anlaşılıyor. İşte bu isimlerden biri olan Meta, belki de içlerinde en büyük sıkıntıda olan markalardan biri.

Bünyesinde bulundurduğu Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi şirketler sayesinde, teknoloji dünyasının en büyük isimlerinden biri olan Meta, donanım alanında ise bir türlü beklediği başarıya ulaşamıyor. Son olarak tanıttığı Quest 2 sanal gerçeklik gözlüğü modelinin düşük satış hacmiyle gündeme gelen şirket, şimdi büyük umut bağladığı 2 projesini daha iptal ettiğini duyurdu.

Facebook ciddi ciddi iflasa yürüyor!

Meta’yı yakından takip edenlerin iyi bildikleri üzere şirket uzun bir süredir akıllı saat konusunda önemli çalışmalar yapıyordu. Ancak iki farklı akıllı saat modeli üzerinde çalışan Meta, geçtiğimiz aylarda bunlardan birini iptal ettiğini açıklamış ancak diğer akıllı saat modeli hakkında herhangi bir sıkıntının olmadığını duyurmuştu. Ancak bugüne yapılan açıklamayla, diğer akıllı saat modelinin de iptal edildiği duyuruldu.

Şirketin an itibariyle iptal ettiği bir diğer projesi ise Portal adını verdiği yeni platformu. Bu platform üzerinden tam etkileşimli yeni bir sosyal medya unsuru yaratmak isteyen şirket, bu fikrinden de ekonomik sebeplerle vazgeçti. Bu iki projeden sağlanacak fonların ise diğer projelere aktarılacağı belirtildi.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post