Corona virüsü salgını, teknoloji odaklı şirketler için çok sayıda zorluğa neden oluyor ve bu durum Facebook için de çok farklı değil. Sosyal medya devi, platformda günlük olarak hızla yayılan yanlış bilgilere karşı mücadeleye devam ediyor. Şirketin, paniği önlemek için hızla attığı adımların sonuncusu ise Facebook Messenger‘ı vurdu.
Tersine mühendislik uzmanı Jane Manchun Wong, geçen hafta Instagram’ın kaybolan mesajlar için çalıştığı yeni özelliğini yakalamıştı. Wong bu sefer de Facebook’un, iletiyi tek bir seferde yönlendirebilecek kişi sayısını sınırlayarak Messenger uygulamasını değiştirdiğini saptadı. Facebook’ın geliştirdiği bu yeni özellik bir nevi yollarda bulunan hız kasislerine benziyor. Çünkü bu sınırlama ile kullanıcıların her dakika yanlış bilgi yayması yavaşlayacak.
Facebook, Messenger için limit koyuyor
5’ten fazla kişiye aynı anda mesaj gönderilemiyor
Wong’un incelemelerine göre, mesaj birden fazla kişiye gönderilmeye çalışırken beşinci kişide tıkanıyor ve Facebook bir pop-up bildirimi ile sınırlama hakkında kullanıcıyı uyarıyor. Bu da bir kullanıcının başkalarına teyit edilmemiş veya edilmiş herhangi bir bilgi göndermeye çalıştığında Facebook’un 5’ten fazla arkadaşa veya gruba iletmesine izin vermeyeceği anlamına geliyor.
Özellik, WhatsApp’ta başarılı sonuçlandı
Facebook, aynı anda 5 kişiden fazlası için mesaj göndermeyi engelliyor
Facebook, bu yaklaşımı WhatsApp’tan benimsemiş olabilir. Çünkü bu özellik, ilk olarak popüler sohbet uygulamasında mesaj iletilen kişi sayısında sınırlama tekniği olarak denendi. Sonuç olarak yanlış bilginin yayılmasında önemli bir düşüş gerçekleşti.
Corona virüsü, dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca kişinin sağlığını riske atmaya devam ediyor ve bu durumdan dijital teknoloji sektörleri de etkileniyor. Yanlış bilgi, Corona virüsü ile daha tehlikeli bir hale gelebilir. Facebook da üstüne düşen görevi başarılı bir şekilde devam ettirerek hükümetler, acil durum organizasyonları ve küçük işletmelerle işbirliği yapmaya devam ediyor.
Messenger’daki mesaj yönlendirme sınırlaması henüz test aşamasında ve ne zaman kullanıma sürüleceği belli değil.
Kaynak: Shiftdelete