Samsung Galaxy Z Fold 6‘nın piyasaya sürülmesi büyük bir heyecanla beklenirken, şirketin gelecekteki modeli Galaxy Z Fold 6 hakkında çeşitli spekülasyonlar dolaşıyor. Duyumcu bir hesap olan @Tech_Reve, Z Fold 6‘nın dikkat çekici tasarım değişikliklerini gündeme getirebileceğini, özellikle telefonun kapak ekranının en-boy oranında bir değişiklik olabileceğini ve bu değişikliğin Google’ın Pixel Fold modelinden esinlenmiş olabileceğini belirtti.
Galaxy Z Fold 6, kaynağa göre Z Fold 4 ve yakında piyasaya çıkacak olan Z Fold 5’ten 50MP ISOCELL GN3 sensörünü devralabilir. Bu durum, kamera tarafında bir yükseltme bekleyenler için bir hayal kırıklığı oluşturabilir. Ancak burada ilginç olan nokta, telefonun ekran boyutlarında potansiyel değişiklikler olmasıdır.
Gelecekteki Galaxy Z Fold 6 modeli, yeni bir en-boy oranına mı evrilecek? Mevcut durumda, Galaxy Z Fold 4, 23.1:9 en-boy oranına sahip. Duyumcu hesap, Samsung’un Galaxy Z Fold 6 için daha geniş bir en-boy oranı denemekte olabileceğini ve Google’ın Pixel Fold modelinin tasarım stratejisini takip edebileceğini öne sürüyor. Bu değişiklik, Honor Magic Vs (21.3:9), vivo X Fold 2 (21:9) ve Google’ın Pixel Fold (17.4:9) gibi katlanabilir telefonlarda görülen daha geleneksel en-boy oranlarına doğru bir tasarım değişikliği anlamına gelebilir.
Galaxy Z Fold 5 çıkmadan Z Fold 6 söylentileri dolaşmaya başladı
Ancak bunların hepsi sadece spekülasyon ve bu konuda kuşkucu yaklaşmak gerekir. Kaynak spesifik ayrıntılar vermiyor ve Samsung‘un tasarım ve stratejisi, kullanıcı geri bildirimleri ve henüz piyasaya sürülmemiş olan Galaxy Z Fold 5‘in performansına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Yakında tanıtılacak olan Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Flip 5 ile birlikte gelecek ay Güney Kore’deki Samsung’un Unpacked etkinliğinde tanıtılacak. Bu telefonun karşılanma şekli, Z Fold 6 da dahil olmak üzere gelecekteki modellerin tasarım yönünü etkileyebilir. Şu anki bu söylentiler, Samsung’un katlanabilir telefon serisi için olası gelecekteki gelişmeler hakkında heyecan verici bir bakış sunuyor.
Kaynak: Teknolojioku