X

Geçtiğimiz günlerde Dünya’ya başarıyla inen Orion 1 kapsülü, nihayet evine döndü

NASA’nın Artemis 1 Orion uzay aracı, geçen ayın başında Ay’a yaptığı 2,2 milyon kilometrelik yolculuğunu tamamladıktan sonra Kennedy Uzay Merkezi’ne döndü.

Eve dönüş 30 Aralık’ta gerçekleşti. Kapsül, 11 Aralık’ta Pasifik Okyanusu’na iniş yaptı. USS Portland insansız mürettebat aracını alıp 13 Aralık’ta San Diego Deniz Üssü’ne getirdikten sonra, kapsül ertesi gün Florida’ya doğru karadan yola çıktı.

Orion, Kennedy Uzay Merkezi’ne geri döndüğüne göre NASA, atmosferik yeniden giriş sırasında tam olarak nasıl çalıştığını belirleyebilmek için uzay aracının ısı kalkanını söküp analiz edecek. NASA’nın Ay’a seyahatin insanları nasıl etkileyebileceğine dair veri toplamak için Orion’a gönderdiği test mankeni Moonikin Campos da incelenecek.

NASA, yaptığı açıklamada, “Artemis I, NASA’nın ay keşif çabalarının bir parçası olarak ileriye doğru atılmış büyük bir adımdı ve Uzay Fırlatma Sistemi roketinin ve Orion ekibinin Artemis II’de Ay’ın etrafında uçması için bir sonraki görev için zemin hazırlıyor” dedi.

Artemis II en erken 2024’te fırlatılacak olsa da, bugün ile gelecek yıl arasında sabırsızlıkla beklenecek çok şey var. NASA, görevin dört kişilik mürettebatının kimler olacağını 2023 yılı başlarında duyuracağına söz vermişti.

Artemis II, 1972’de Apollo programının sona ermesinden bu yana ilk insanlı Ay inişini gerçekleştirecek.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post