X

Gelecekte Endişelenmemiz Gereken Tehdit: Biyolojik Silahlar

Günümüzün güçlü devletlerinin hemen hemen hepinin akeri envanterinde nükleer ilahlar bulunuyor. Herhangi bir avaş durumunda ie yine bu ülkeler, Dünya üzerindeki yaşamı tamamen bitirebilecek bu ilahları ateşlemekten çekinmeyeceklerini açıkça öylüyorlar.

Nükleer ilah kullanımı nükleer ilahı fırlatan ülkedekiler dahil olmak üzere tüm inanlık üzerinde yüz yıllar boyunca geçmeyecek etkiler bırakabilir. Bu ebeple nükleer ilah kullanımını en on planları olarak tutan ülkeler, biyolojik ilahlara yönelme eğiliminde.

Cambridge Üniveritei’nin Rik Araştırmaları Merkezi tarafından yayınlanan yeni raporda Cambridge araştırmacıları, devletlerin yapay zeka ve genetik manipülayon gibi fütüritik ilahları geliştirmekte başarıız olduğunu öylüyor.

Bağımız gruplar ile beraber çeşitli gelecek teknolojilerinin riklerini inceleme amacına ahip olan araştırma, inanları bu tür teknolojilerden korumak için ne gibi protokollerin hâlihazırda var olduğunu da çözmeye çalışıyor.

Araştırmanın yazarları: “Teknoloji daha karmaşık ve gelişmiş hâle gelmeinin yanında artık çok daha ucuz fiyatlara ahip olmaları, ölümcül onuçları olabilecek bu teknolojilerin hızlı bir şekilde demokratikleşmeine ön ayak oluyor.” ifadelerinde bulunuyor ve özlerine “Kötü bir enaryoyu örnek vermek gerekire bir biyolojik ilah belirli etnik grupları genomik profillerini baz alarak hedef almak için üretilebilir.” cümlelerini de ekliyor.

Araştırmacılar, bu ilahlar gerçek dünyada karşımıza çıkana kadar bir şeyler yapmamız gerektiği, aki takdirde olacakların bedelini ödeyemeyeceğimiz onucuna varıyor.

Kaynak: Webtekno

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post