X

Geleneksel Maya kıyafetleri giyen küçük canlılar: Alux’lar gerçek olabilir mi?

Meksika Devlet Başkanı Andrés Manuel López Obrador (AMLO olarak anılıyor), “Alux” olduğuna inandığı bir şeyin fotoğrafını yayınladı. Bu efsanevi yaratıklar, halk efsanelerinde genel olarak görünmez olduklarına inanılan, ancak ara sıra fiziksel forma giren ve bunu yaptıklarında geleneksel Maya kıyafetleri giyen küçük canlılar olarak anlatılıyor.

Başkan, Twitter’da “Maya Treni çalışmalarını denetlememize ait iki fotoğraf paylaşıyorum” diye yazdı ve devam etti: “Biri üç gün önce bir mühendis tarafından çekilmiş, görünüşe göre bir alux, diğeri, Diego Prieto tarafından Ek Balam’daki İspanyol öncesi muhteşem bir heykel. Her şey çok mistik.

Genellikle elflere benzetilen Alux’lerin, küçük bir ev inşa ederseniz sizi yedi yıl boyunca güvende tutacak olan Maya köylerinin koruyucuları oldukları anlatılıyor. İnsanlar, bu süre dolduktan sonra koruyucular serbest kalarak muziplik yapacakları için süre dolarken küçük evlerin girişlerini mühürleyerek dışarı çıkmalarını engelliyordu.

Fotoğraf, AMLO’nun tahmin ettiğinden daha fazla şüpheyle karşılandı. İlk olarak, insanlar söz konusu fotoğrafın geçtiğimiz hafta değil, 2021 Şubat ayında çekildiğine ve Meksika’nın farklı bir bölgesine atfedildiğine dikkat çekti.

2021’de efsanevi bir yaratığın resmini çekmiş olmak havalı görünse de, elbette şüpheci olmak için başka birçok neden bulunuyor. Bunların en önemlisi, bu efsanevi yaratıkların neye benzediği ile bir maymunun karanlıkta nasıl görünebileceği arasındaki büyük benzerlik.

Efsanevi elfler gerçektir” argümanından daha olası bir açıklama olan Yeni Dünya maymunları, Güney Amerika’ya özgüdür ve güney Meksika’ya kadar kuzeyde görünebiliyorlar.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post