X
    Categories: Pazarlama

Gmail üzerinden kargo takibi dönemi başlıyor

Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Google, Gmail servisi üzerinden hizmet verecek olan yeni özelliğini duyurdu. Amerikalı teknoloji devi tarafından yapılan açıklamaya göre, şu an için ilk etapta yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde geçerli olmak üzere, bundan sonra kargoların siparişi Gmail üzerinden yapılabilecek.

Buna göre kişi tanımlı Gmail adresini kullanarak satın aldığı bir ürün olduğu zaman, mail kutusunun en üstünde kargonun Gmail üzerinden takip edilmek istenip istenilmediği sorulacak. Onay veren kullanıcılar ise, o aşamadan itibaren kargo hareketlerini takip edebilecek.

Gmail üzerinden kargo takibi dönemi başlıyor

Tabi burada akıllara doğrudan canlı takip gibi bir sistem geliyor ancak Gmail’in çalışma mantığı bu değil. Yapılan açıklamaya göre, kargo takibi için Google tarafından yeni etiketler oluşturuldu ve bir düzlem üzerinde, “Paketlendi” “Kargoya Verildi” “Teslim Alındı” gibi ibarelerle kargonun temel aşamaları izlenebilecek.

Bilindiği üzere Kasım ayının son haftası içerisinde Kara Cuma etkinliği yaşanacak ve bu etkinlik sebebiyle Amerika Birleşik Devletleri’nde muazzam bir ürün satışı bekleniyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda da satışı gerçekleşecek olan milyonlarca ürün için en sıkıntılı süreç ise tabi ki kargo takibi olacak. İşte bu nedenle Google, yeni Gmail hizmetinin oldukça beğenileceğinden emin. Öte yandan bu hizmetin Amerika Birleşik Devletleri sınırları dışına çıkıp çıkmayacağı konusunda şimdilik bir açıklama mevcut değil.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post