Uygun fiyatlı telefon pazarına Vivo ve OnePlus’ın ardından Google’da sağlam bir giriş yaptı.
Google, uygun fiyatlı A serisi telefonları ile yıllardır geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başarmıştı. Bugün ise, bu serinin en yeni üyesi Pixel 7a, Google I/O konferansında tanıtıldı. Cihaz, fiyatına göre sunduğu özelliklerle dikkat çekiyor. Pixel 7 ve 7 Pro’da bulunan Tensor G2 yonga seti, kablosuz şarj özelliği, güncellenmiş kamera kurulumu gibi özellikler Pixel 7a’da da mevcut.
Pixel 7a, özellikle Samsung ve Apple’ın premium telefonlarının hakim olduğu pazarlarda, orta segmentte ciddi bir seçenek olabilir. Telefonun tasarımı, mat alüminyum kapaklı ve Pixel 7‘ye oldukça benzer bir kamera modülü ile dikkat çekiyor. Ekranı düz ve kenar çerçeveleri belirgin olmasına rağmen, tüm kenarları eşit genişlikte.
Google tarafından resmen tanıtılan Pixel 7a Samsung’un korkulu rüyası olabilir!
Donanım özelliklerine bakacak olursak, telefon Pixel 6a‘nın 6,1 inç FHD+ OLED ekranını devam ettiriyor fakat Google ekran yenileme hızını 60Hz’den 90Hz’ye yükseltmiş. Yonga seti olarak Google’ın kendi üretimi olan Tensor G2 kullanılıyor. Bu yonga seti aynı zamanda amiral gemisi Pixel 7 Pro‘da da bulunuyor. Tensor G2, Qualcomm‘un Snapdragon 8+ Gen 1 ile karşılaştırıldığında belki de benzer benchmark skorları sunmasa da, daha akıllı ve verimli bir işlemci olduğu belirtiliyor.
4386 mAh batarya ile çalışan Pixel 7a, sadece 18W kablolu şarjı desteklerken, toz ve suya karşı IP67 derecesine sahip. Ancak, kablosuz şarj özelliği cihaza ekstra bir avantaj kazandırıyor.
Google, Pixel 7a‘da kamera kurulumunu da güncelledi. Çift arka kamera kurulumunda birincil sensör olarak 64MP ve ultra geniş açılı olarak 13MP sensör bulunuyor. Ön kamera ise 13MP çözünürlüğünde. Google’a göre, bu kameralar Super Res Zoom (8x’e kadar) ve cilt tonları için gerçek tonlama desteği sunacak.
Peki Google Pixel 7a‘nın fiyatı ne kadar? ABD’deki fiyat etiketi 499 dolar olarak belirlenmiş. Telefon, Deniz, Kömür ve Beyaz olmak üzere üç farklı renk seçeneği ile satışa sunulacak.
Kaynak: Teknolojioku