X

Güneş Sistemi’nin ilk gezegeni olan Merkür, Güneş’in önünden geçerken böyle görüntülendi

Solar Orbiter uydusu, 3 Ocak’ta Merkür’ü Güneş’in önünden geçerken görüntüledi. Küçük, karanlık kürenin geçişi Güneş Sistemi’nin ölçeğini keskin bir şekilde ortaya koyuyor.

Merkür Dünya’nın yaklaşık üçte biri büyüklüğünde ve Güneş’in 1.384.000 kilometrelik çapının yanında ufacık görünüyor. Solar Orbiter, NASA ve Avrupa Uzay Ajansı ortaklığı ile gerçekleştirilen bir görev. 2020’de fırlatıldı ve NASA’nın Parker Güneş Sondası ile birlikte güneş süreçlerinin ölçümlerini yapıyor.

Solar Orbiter geçişi birkaç farklı açıdan yakaladı. Güneş’in manyetik alanını incelemek için tasarlanan Polarimetrik ve Heliosismik Görüntüleyici (PHI), gezegeni görüş alanı boyunca hızla ilerlerken hareketli bir güneş lekesi gibi gösteriyor; Güneş’in koronasının yoğun dinamiklerini yakalayan Aşırı morötesi Görüntüleyici, Merkür’ün Güneş’in eğrisinin yanında daha da küçük görünmesini sağlıyor.

Yörünge aracında bulunan bir diğer araç olan Koronal Ortamın Spektral Görüntüsü (SPICE), Merkür’ün geçişini güneş atmosferinin farklı katmanlarından geçerken ortaya çıkardı.

Institut d’Astrophysique Spatiale’de araştırmacı olan Miho Janvier, yapılan açıklamada, “Bu görüntülerde sadece Merkür’ün Güneş’in önünden geçişine değil, atmosferin farklı katmanlarının önünden geçişini de görüyoruz” dedi.

Merkür en içteki gezegen olmasına ve her 88 Dünya gününde bir Güneş’in etrafında dönmesine rağmen, hem aşırı sıcak hem de aşırı soğuk sıcaklıklara sahip olabiliyor. Solar Orbiter görüntüleri Merkür’ün bu videolarda saniyede yaklaşık 46,4 kilometre hızla hareket ettiğini gösteriyor.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post