X

Güneş’i daha önce hiç bu kadar detaylı görmemiştik: Yeni kareler büyülüyor!

Hawaii’deki yeni nesil Inouye Güneş Teleskobu resmi olarak çalışmaya başladı. Teleskop, Ağustos sonunda bir açılış kutlaması yaptı ve Ulusal Güneş Gözlemevi araştırma enstitüsü bu hafta ev sahibi yıldızımızın iki muhteşem Inouye görüntüsünü yayınlayarak etkinliği kutladı.

NSO, Inouye’yi dünyanın en güçlü Güneş teleskopu olarak adlandırıyor ve bu teleskop Güneş’i son derece ayrıntılı bir şekilde gözlemleyebiliyor. Astronomi Araştırma Üniversiteleri Birliği (AURA) başkanı Matt Mountain yaptığı açıklamada, “Güneş fiziğinde yeni bir dönem başlıyor” dedi.

Tüylü bir halının veya bir hayvanın kıvrımlı kürkünün yakından görünümüne benzeyen görüntülerden biri (yukarıdaki görüntü), kromosfer olarak bilinen yüzeyin üzerindeki Güneş atmosferini gösteriyor. Görüntü, 82.500 kilometre genişliğinde bir alanı kapsıyor.

Inouye, bize yıldızımız hakkında yeni, daha derin bir fikir vermeyi amaçlıyor. Teleskopu finanse eden ABD Ulusal Bilim Vakfı’nın direktörü Sethuraman Panchanathan, “elde edilen görüler, ulusumuzun ve gezegenimizin, Güneş fırtınaları gibi olayları nasıl tahmin edeceğini ve hazırlayacağını değiştirecek” dedi.

3 Haziran’da çekilen ikinci bir görüntü (yukarıdaki görüntü), Güneş’in yüzeyini gösteriyor. Bu görüntü, kromosferden daha düzenli bir görünüme sahip olmasına rağmen, aynı derecede vahşi ve tuhaf görünüyor.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post