X

Güneş’in içine kaç adet Dünya sığar? Hesaplandı…

Güneş’in içine 1,3 milyon Dünya’nın sığacağını söyleyen hesaplama Güneş’in hacminin (1,412 x 1018 km3) Dünya’nın hacmine (1,083 x 1012 km3) bölünmesinden geliyor. Ancak bu hesabın doğru olması için önce gezegenimizi eritip sıvı haline getirmemiz gerekli. Ancak bu şekilde bu sayıda Dünya Güneş’in içini “doldurabilir”.

Peki ama Dünya’yı şu anki şeklini bozmadan kopyalayıp Güneş’in içine doldurmak istiyorsak, çok daha karmaşık bir hesaplamaya yapmamız gerekmez mi? Cevap evet ve sonuçta ortaya çıkan rakam daha düşük oluyor.

Youtuber Nick Lucid, “1.300.000 Dünya’nın Güneş’e sığmayacağını kanıtladım” başlıklı videosunda bu matematiksel hesabı doğru olarak nasıl yaptığını anlatıyor. Dünya’yı katı bir küre olarak ele alan Lucid, bu şaşırtıcı derecede karmaşık denklemi yanıtlamaya çalışmak için çeşitli simülasyonlar yürüttü ve paketleme yoğunluğu yüzdesi dikkate alındığında, 1.3 milyondan çok daha düşük bir sayı elde etti.

Aşağıdaki videodan da izleyebileceğiniz hesaplama sonucunda, Güneş’in içine sığabilecek Dünya sayısının 932.884 olduğu belirlendi…

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post