X

Hafta Sonu, Sokağa Çıkma Yasağında Hangi İşletmeler, Saat Kaça Kadar Açık?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün açıkladığı yeni Koronavirüs tedbirlerinin en dikkat çekici olanı, kuşkusuz sokağa çıkma kısıtlamasının genişletilmesiydi. Hafta içi günlerde saat 21.00 – 05.00 saatleri arasında uygulanacak olan kısıtlama, hafta sonunu tamamen kapsayacak şekilde yeniden düzenlendi. Cuma akşamı 21.00’da başlayacak sokağa çıkma yasağı, Pazartesi saat 05.00’a kadar kesintisiz devam edecek.

Peki ama sokağa çıkmanın yasak olduğu hafta sonunda hangi işletmeler, kaça kadar açık olacak? Bu sorunun cevabı, İçişleri Bakanlığı’nın 81 ile gönderdiği genelge ile belli oldu.

Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağında Marketler Açık mı?

Genelgeye göre, Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00 -­ 17.00 saatleri arasında açık olabilecek. Vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç), zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecek. Yine aynı saatler içerisinde, bahsi geçen işletmeler evlere servis de yapabilecek.

Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak. Vatandaşlar, (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebilecek. İşletmeler, ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında satış yapılamayacak.

Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağında Lokanta ve Restoranlar Açık mı?

Lokanta ve restoranlar, Cumartesi ve Pazar günleri 10.00 – ­20.00 saatleri arasında açık olacak ama sadece paket servis şeklinde hizmet verebilecek.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post