X
    Categories: Pazarlama

Haftada 4 gün çalışma sistemi gelebilir! İşte o araştırma

Koronavirüs ile başlayan yeni dünya düzeninde artık tüm kurallar değişiyor diyebiliriz. Bu kapsamda mevcut çalışma düzeninde de bazı değişiklikler yapıldı. Çoğu iş maske, mesafe ve tedbirler kapsamında online sisteme geçti ancak bunlar da mevcut global problemlere çare olmadı.

Şu anda dünyada bir enerji kıtlığı problemi mevcut. Artan maliyetler, global enflasyon ve savaş gibi sebeplerle de durum daha kötüye gidiyor denebilir. Bu kapsamda İngiltere’de yapılan bir araştırma mevcut çalışma düzeninde yapılacak bazı değişikliklerin önemini gözler önüne koydu.

Gelişmiş ülkelerde haftada 5 gün mesai anlayışını kırmak isteyen insanların sayısı giderek artıyor. Bu kapsamda İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre dört gün çalışan 70 şirkettin yüzde 49’unda verimlilik artarken yüzde 46’sında değişim gözlemlenmedi.

İngiltere’de bazı şirketler haftada dört gün çalışmayı deniyor. Şimdiye kadar oluşturulan programa 70 şirket katıldı. Şirketlerin toplamda 3 binden fazla çalışanı bulunuyor. Bu araştırmaya göre çıkan sonuç sadece dört gün çalışmanın gerçekten işe yaradığı yönünde.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post