X

Hayvanat bahçesinden kaçan goril, neredeyse tüm şehri gezdikten sonra bisikletle geri döndü

Ukrayna’daki Kharkiv Hayvanat Bahçesi’nden kaçan 13 yaşındaki şempanze, kentin kuzeydoğu bölgesinde birkaç saatlik keyifli bir gezintiye çıktı. Yağmurun hoşuna gitmediğine karar verince, bir ceket giyip evine bisikletle taşınma karşılığında hayvanat bahçesi görevlileri tarafından geri gelmeye ikna edildi.

Chichi adlı kaçış ustası Pazartesi günü şu anki evinden kaçtı. Hayvanat bahçesi görevlilerinden uzak dururken, etrafta rahatlıkla gezdi. Bir üniversiteden yakındaki bir şehir meydanına gitti.

Chichi’yi eve dönmeye ikna etmeye yardımcı olan Kharkiv Hayvanat Bahçesi’ndeki çalışanlardan biri olan Victoria Kozyreva, NBC News ile yaptığı görüşmede, “Şempanzeler son derece zeki yaratıklardır, çiti kırıp gitmek onun için zor değildi. Gittiğini duyduktan sonra onu meydana kadar takip ettim ve onunla konuşmaya başladım” dedi.

Aşağıdaki videoda, bir hayvanat bahçesi görevlisinin, Chichi’yi geri getirme umuduyla bir parkın yakınında onunla oturduğu görülüyor. Ne yazık ki aralarında geçen konuşmayı ancak hayal edebiliyoruz.

Bu görüşmeler, hava çiselemeye başlayınca bakıcının lehine döndü ve muhtemelen muhteşem saçlarını ıslatmak istemeyen Chichi, yakındaki hayvanat bahçesi görevlisine koştu. Hayvanat bahçesi çalışanı parlak sarı yağmurluğunu çıkardı ve Chichi’nin yağmurluğu giymesine yardım etti. Şempanze bu moda dış giyimden çok memnun kaldı ve ona sarıldı.

Chichi daha sonra bir bakıcının bisikletine bindirilerek macerasını tamamladı.

Hayvanat bahçesi müdürü Oleksiy Grigoriev, Ukraynalı kamu yayıncısı Suspilne’ye Chichi’nin güvenli bir şekilde yuvasına geri döndüğünü ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Chichi, kaotik ve üzücü birkaç ay geçirdi. Daha önce Feldman Ecopark’ta yaşıyordu ve Mart ayında şiddetli çatışmalar başladığında Kharkiv Hayvanat Bahçesi’ne tahliye edildi. Ecopark ise kalıcı olarak kapatıldı.

Ne yazık ki, Feldman Ecopark’taki 100’den fazla hayvan roket saldırılarında öldürüldü ve bazı hayvanlara ötenazi uygulandı. Bu yıkıcı olay aynı zamanda parkın en az altı çalışanının ve gönüllüsünün hayatını kaybetmesine de neden oldu.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post