X

Hemen oyunuzu verin: Oxford Sözlüğü, yılın kelimesini sizin seçmenizi istiyor

Yılın Oxford kelimesi, genellikle Oxford Sözlüğü’nün çeşitli farklı baskılarında editörler tarafından seçilir, ancak bu yıl büyük bir değişiklik yapılıyor. Bazıları tarafından bir hata olarak tanımlanabilecek bir şekilde, halkın yılın sözü için oy kullanmasına izin veriyorlar. İnternet üzerinde yeterince vakit geçirdiyseniz, bunun neden kötü bir fikir olabileceğini tahmin edebilirsiniz.

Neyse ki seçilebilecek kelimeler sınırlandırılmış durumda. Var olan tüm kelimeleri sunmak yerine, bize üç ifade arasında bir seçim veriliyor. Bu ifadeler:

  • Metaverse
  • #IStandWith
  • Goblin Mode (Goblin Modu)

Metaverse, artık muhtemelen özel bir tanımlamaya ihtiyaç duymuyor ve muhtemelen bu kelimenin yıl içerisindeki yaygınlığını görmüşsünüzdür. #IStandWith, sosyal medyada belirli nedenlerle dayanışmaya yardımcı olmak için tasarlanmış bir etiket.

Goblin Modu ise biraz daha farklı. Dictionary.com’a göre Goblin Modu, “sosyal normlara veya beklentilere bağlı kalmaya bakılmaksızın temel alışkanlıklara ve faaliyetlere kasıtlı ve utanmadan teslim olan ve bunlara düşkün bir davranış tarzı için argo bir terimdir.”

Temelde insanlar “Goblin Moduna” geçtiğinde hiçbir şeyi önemsemezler. Sürekli evde dururlar, duş almazlar, akşam 5’te halen pijamalarıyla dururlar, akşam yemeğinde çikolata ve cips yiyebilirler. Bu, özellikle son birkaç yıl içerisinde hepimizin kısmen de olsa deneyimlemiş olabileceğimiz bir yaşam biçimi.

Bu ifade teknik olarak 2009’dan beri ortalıkta dolaşıyor, ancak 2022 yılında gerçekten hayat buldu.

Kelimeler için oylama 2 Aralık Cuma günü sona eriyor. Siz de oy vermek istiyorsanız, buraya tıklayabilirsiniz.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post