X
    Categories: Pazarlama

Hepsiburada kullananlar dikkat! Dolandırılabilirsiniz!

Hepsiburada ile ortaya atılan son iddialar yenilir yutulur cinsten değil. Öyle ki eğer bu iddialar doğruysa Hepsiburada kapısına kepenk vurmak zorunda kalabilir.

Bilindiği üzere Türkiye’de hizmet veren birçok e-ticaret sitesi bulunuyor. Fakat devasa müşteri kitlesine sahip olanları sayacak olduğumuzda akla ilk gelenler Hepsiburada, Trendyol, Amazon ve Gitti Gidiyor gibi isimler olacaktır.

Peki bunlardan birisinin ismi devasa bir dolandırıcılık olayına karıştı desek tepkiniz ne olurdu? Hem de burada öyle ufak bir olaydan bahsetmiyoruz. Eğer iddialar doğruysa Hepsiburada’nın başı ciddi anlamda derde girebilir.

Türkiye’nin en büyük sosyal mecralarından biri olan Ekşi Sözlük’te yer alan bir beyana göre Hepsiburada hem satıcıları, hem de alıcıları mağdur eden bir sistem kurmuş durumda. Üstelik bu sistem üzerinden milyonlarca lira direkt olarak Hepsiburada’nın kasasına aktarılıyormuş.

Haberin bundan sonraki kısmında size Ekşi Sözlük yazarının iddialarını direkt olarak aktarıyoruz.

DİP NOT: HepsiBurada’dan konu ile ilgili bir açıklama geldiği takdirde sizlerle paylaşacağız

1) diyelim müşteri bir ürünü iadeye gönderdi. ancak baktınız ki yazıcının toneri açılıp kullanılmış ve hepsiburada’ya durumu bildirerek “ben bu iadeyi kabul edemem” dediniz. hepsiburada sizi haklı buluyor ve “tabii bu şekilde iadeyi kabul edemezsiniz, biz şimdi size bir kargo kodu oluşturuyoruz, bu kodla ürünü müşteriye geri gönderin” diyor. siz de işlerin doğru gittiğini zannederek ürünü paketleyip geri gönderiyorsunuz. siz bu işlemi yaptıktan birkaç dakika, bazen de birkaç saat sonra size söylemeden yeni bir iade talebi oluşturup onu onaylıyor. siz nasılsa mesele halloldu iade reddedildi ve ürünü geri gönderdim diye düşünerek konuyu kendinizce kapatıyorsunuz. ancak siz fark etmeden o iade onaylanmış ve parası sizden kesilmiş oluyor. ayrıca ürünü de göndermiş oluyorsunuz. görsel’de talebin reddedildiğini, hemen peşinden ise otomatik olarak bir başka talep oluşup onaylandığını görebilirsiniz.

ancak sizi dolandırmakla yetinmiyor, müşteriye de dönüp “bu ürünün tonerini açmışsınız sarf malzemeleri kullanıldıktan sonra iade edilemez o yüzden iade talebiniz reddedildi, ürün de size geri gönderiliyor” diyerek müşteriyi ikna ediyor. böylece ürününüz gidiyor, paranız da gidiyor. ancak müşteriye para iadesi yapılmıyor çünkü ürün zaten kendisinde. eğer müşteri çok sorun çıkarırsa, “size hediye çeki tanımlayalım” diyerek gazı alınıyor. böylece satıcıdan atıyorum o yazıcı için 1500 lira parayı çalmış oluyor, ancak müşteriye 50 lira hediye çeki tanımlayarak kalan 1450 lirayı kimseye çaktırmadan iç ediyor. eğer satıcı bu duruma uyanıp parasını geri isterse “müşteri memnuniyeti adına iadeyi onayladık” deyip konuyu kapatmaya çalışıyor.

2) satıcının bu duruma uyanması ihtimalini de düşünmüş, yaptığı hırsızlık ortaya çıkmasın diye hepsiburada tarafından gizlice onaylanmış siparişlerin başlığında satıcıya şöyle bir mesaj gösteriyor: “iade talebini onayladınız”. böylece satıcı onu görünce iadeyi gerçekten kendisinin onayladığını zannediyor ve peşine düşmüyor çünkü “zaten ben onaylamışım, demek ki ürün bana geri dönmüş olmalı, ben de iadeye uygun görmüş olmalıyım” diye düşünüyor.

3) satıcı olur da çok cingöz çıkar ve onun da peşine düşerse diye bazılarını onaylanmış iadeler ekranından kaldırıyor, ancak arka planda hesabınızdan kesiyor. binlerce sipariş arasından nasılsa tek tek bakamayacağınızı bildiği için ekranda göstermeden hesap ekstrenize yansıtıp parasını kesiyor.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post