Çip tedariğine erişimi azaltan en son ABD yasağının ardından Huawei’nin operasyonları büyük zorluklarla karşı karşıya kaldı. Financial Times’a göre, Shenzhen şirketi şimdi, şirket içi Ar-Ge adına çalışacak ve yerel yönetim tarafından desteklenecek olan kendi yonga seti tesisini kuruyor.
Başlangıçta yalnızca 2007‘de piyasaya sürülen 45nm yonga setlerini üretebilecek.
Huawei kendi yonga setlerini üretecek!
Bu yılın başlarında, Huawei‘deki tüketici iş grubu CEO’su Richard Yu, şirketin artık kendi çiplerini üretemeyeceğini, yani ilk aşamadan başlamak zorunda olduğunu açıkladı. FT raporu, 28nm yonga setlerinin 2021’in sonunda üretileceğini söyledi. 2022‘ye kadar Huawei, 5G baz istasyonu için faydalı olacak 20nm çipleri üretebilecek.
Huawei, ABD teknolojisini kullanmayacak yeni bir çip fabrikası inşa ediyor
Çinli şirketin önümüzdeki birkaç yıl içinde yeni fabrikasından akıllı telefona layık çipler çıkma olasılığı çok düşük. Buna rağmen, son raporlar, Qualcomm’un bir lisans alabileceğini ve Çin devini tedarik edebileceğini gösteriyor.
Huawei’nin kendi yonga setini üretmesi demek bir anlamda bağımsızlığını da ilan etmesi anlamına geliyor. Bugün hiç bir akıllı telefon üreticisi kendi yongasını üretebilecek kapasiteye sahip değil.
Apple bile geliştirdiği yongaları TSMC tesislerinde üretiyor. Dolayısıyla Huawei bu hamlesiyle dışa bağımlılığını da büyük oranda bitirecektir.
Kaynak: Teknolojioku