Huawei’in, 2023 kanal politikasına yönelik yenilikleri duyurduğu zirvede, daha verimli bir iş ortaklığı süreci için atılacak adımlar ele alındı. Huawei ayrıca, akıllı ve basitleştirilmiş kampüs ağı çözümleri, yenilikçi veri merkezi çözümleri ve KOBİ’ler için iş stratejilerini içeren, yenilikçi ürün ve çözümlerini de tanıttı.
Huawei yöneticileri, mobil operatörlere yönelik hizmetler ve kurumsal iş ortaklıklarıyla Türkiye’de dijital dönüşümün temellerini atmaya devam edeceklerini vurguladılar. Huawei’in, iş ortaklıklarından elde ettiği gelir bu yıl da %100 oranında artarken, iş ortakları 1.000’den fazla sertifika almaya hak kazandı.
Huawei bu süreçte %50 oranında gelir artışı kaydederken, iş ortaklarına 7,5 milyon dolar tutarında indirim avantajı da sağladı. Huawei Türkiye, ağ çözümlerinde %70, depolama çözümlerinde ise %75 büyüme gerçekleştirdi.
Huawei sözcüleri; Ar-Ge Merkezi, Dijital Enerji ve Yerel Bulut Hizmeti gibi diğer iş kollarının gelişiminden de bahsetti. Dijital Enerji (Digital Power) İş Grubu, geçtiğimiz yıl enerji tüketiminden tasarruf etmek ve sıfır karbon hedefine ulaşmak için yerel ekosisteme yönelik birçok yatırım gerçekleştirdi. Huawei’in Yerel Bulut (CLOUD) Servisi, Türkiye’deki müşterilere düşük gecikmeli, uygun maliyetli ve güvenli bulut hizmetleri sağlamak için geçtiğimiz yılın sonunda devreye alındı.
Huawei Türkiye Kurumsal İş Grubu Genel Müdürü James Pan konuşmasında şunları söyledi; “Huawei, kurumsal pazarda inovasyon odaklı gelişim stratejisine kararlılıkla devam edecektir. Farklı kullanım senaryoları ile yenilikçi teknolojileri kullanarak, iş ortaklarımızla birlikte KOBİ’lerin ve endüstrilerin dijitalleşmesine yardımcı olmayı ve sürdürülebilir kalkınmayı teşvik ederek, birlikte yeni değerler yaratmayı sürdüreceğiz.”
Huawei, 230’dan fazla ekosistem iş ortağının katıldığı etkinlikte, 2022 Üstün İş Ortağı Ödülleri’nin kazananlarını ve HCIE (Huawei Sertifikalı ICT Uzmanı) sertifikası almaya hak kazanan iş ortaklarını da duyurdu.
Kaynak: Teknolojioku