X

Huawei’in Kirin 9000s açıklamaları kafaları karıştırdı

Huawei’nin son teknoloji ürünü Kirin 9000s, teknoloji dünyasında oldukça fazla konuşulan ve tartışılan bir çipset oldu. Teorik olarak, bu yonga setinin varlığı imkansızdı çünkü ABD, Huawei’yi bu tür ileri teknoloji yonga setleri üretmek için gereken teknolojilere erişimden yasaklamıştı. Ancak Çinli teknoloji devi, bir şekilde bu engeli aşmayı başardı.

Kirin 9000s yonga seti, Huawei’nin amiral gemisi olan Mate 60 serisi akıllı telefonlarını güçlendiriyor. Bu çip, teknik olarak var olmamalıydı zira ABD, Huawei’nin gelişmiş çipler üretmek için gerekli olan teknolojilere erişimini engelledi. Ancak şirket, 14nm çipseti modifiye ederek bu başarıya ulaştı.

Huawei’in Kirin 9000s açıklamaları kafaları karıştırdı

Tokyo merkezli elektronik araştırma firması Fomalhaut Techno Solutions’ın CEO’su Minatake Mitchell Kashio, South China Morning Post ile paylaştığı inançlarını belirterek, Kirin 9000s CPU’nun, kendi analizlerine göre, SMIC’in 14 nm sürecini kullanarak üretildiğini ifade etti. Kashio, çipin performansını 7 nm düzeyine yaklaştırmak için belirli özel tekniklerin entegre edildiğini öne sürdü.

Kashio’nun bulguları, Kirin 9000s’in SMIC’in 7nm (N+2) sürecinde yapıldığına dair Techinsights’ iddialarını çürütüyor. Ancak, Huawei veya SMIC tarafından kullanılan tekniklerle ilgili olarak detay vermedi. Kirin 9000s’in ardında bir sürü sır var ve resmi ayrıntılar yok.

Yonga seti 5G destekli olup, hiper iş parçacığı desteği sağlayan sekiz çekirdekli bir CPU’ya sahiptir, bu da onu bu özelliğe sahip ilk ARM çipi yapar. Yonga seti, 2.62 GHz’de saatte bir ana çekirdek, 2.15 GHz’de üç orta çekirdek ve dört verimlilik çekirdeğine sahiptir.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post