X

Hükümetten sıfır otomobil alacaklara müjde! 260 bin araç mercek altında!

Otomobil sektöründeki stokçuluk iddiaları gündemde yerini alıyordu. Hazine ve Maliye Bakanlığı durumu ele alıp, otomobil sektöründeki stokçuluk ve haksız fiyat artırımlarına karşı sıfır otomobil incelemesi başlattı.

Bilgilere göre, eylül ayından bu vakite kadar satılan 260 bin araç mercek altına alındı. İnceleme kapsamında 257 bayi ve 13 distribütörden satış işlemleri için detaylı bilgiler talep edildi.

Buna ek olarak, yukarıda belirtilen 260 bin alıcıya da ulaşıldı. Bu araçlar için elden ödeme yapıp yapmadıkları, zorunlu aksesuar satın almaya zorlanıp zorlanmadıkları gibi bilgiler bu alıcılardan istendi. Aksesuar bedellerinin banka mı yoksa elden mi ödendiği de soruldu.

Ayrıca alıcılara liste fiyatları üzerindeki ödemeler ve tahsilat yöntemleri hakkında da bilgiler talep edildi. Aktarılanlara göre, liste fiyatının üzerinde talep edilen ücret, vergi kaçakçılığı olarak sayılacak.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post