X

Hyundai IONIQ 5 ile ütü yapabilirsiniz!

Hyundai IONIQ 5 elektrikli otomobili, ütü ve benzeri elektrikli aletlere güç sağlayabiliyor. İşte ilginç otomobilin özellikleri.

Hyundai markasının yeni elektrikli araç serisinin IONIQ ailesi altında geliştireceği daha önce duyurulmuştu. Firma bu aileye kattığı ilk model olan Hyundai IONIQ 5’i resmi olarak tanıttı. Markanın 45 yıl önce geliştirdiği PONY isimli modelden esinlenerek tasarlanan Hyundai IONIQ 5, yüzde 100 elektrikli bir otomobil.

Otomobilin ilginç bir özelliği ise üzerindek standart bir priz yardımı ile elektrikli her türlü cihazı şarj edebilmesi ya da çalıştırabilmesi. Bu sayede Hyundai IONIQ 5 ile ütü bile yapabiliyorsunuz.

Futuristik bir tasarıma sahip olan otomobil çevre dostu malzemelerle üretilmiş. 400 ve 800 V çoklu şarj desteği ile gelen otomobil, az sayıda otomobilde bulunan farklı elektrikli cihazları (scooter, TV ve kablolu tüm elektrikli cihazları) çalıştırabilme özelliğine de sahip. Araç aynı zamanda başka elektrikli araçları da şarj edebilme özelliği ile geliyor.

Sadece bataryalı elektrikli araçlar (BEV) üreten IONIQ, Hyundai Motor Grubu’nun yeni platformu E-GMP’yi (Electric-Global Modular Platform) kullanıyor. Sadece BEV araçlar için özel olarak inşa edilen bu platform, uzatılmış bir dingil mesafesi üzerinde farklı oranlara sahip. Bu haliyle gerek oturma alanı gerekse bataryaların yerleşimi açısından dikkat çeken platform, aynı zamanda çevre dostu malzemeler kullanılarak üretiliyor. Ayrıca, yenilikçi bir iç tasarıma, ultra hızlı şarj ve araçtan araca bağlantıya (V2L) sahip olan IONIQ 5, gelişmiş bağlantı ve sürüş yardım özellikleriyle de dikkat çekiyor.

IONIQ 5’in iç mekanında da “Fonksiyonel Yaşam Alanı” teması var. Koltuklar ile birlikte kokpit de 140 mm’ye kadar hareket edebiliyor. Universal Island adıyla somutlaşan hareketli iç mekanda bataryalar için düz bir zemin sağlanırken ayrıca kullanıcıların konforuna göre mekan genişliği isteğe bağlı olarak ayarlanabiliyor.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post