X

Hyundai’nin elektrikli araçları bazı teşviklerin dışında kalabilir!

Enflasyon Azaltma Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından, çok daha az sayıdaki elektrikli araç ABD’de 7.500 $’lık federal vergi kredisine hak kazanacak. Çünkü tasarının son hali, araçların Kuzey Amerika’da monte edilmesi zorunluluğunu içeriyor. Bu, Kia EV6 ve Hyundai Ioniq 5 gibi Güney Kore yapımı EV’leri zor duruma sokuyor.

Hyundai Motor Group, Gürcistan’da yeni EV’lerini monte edecek ve pil üretimi yapacak yeni bir fabrika inşa etmek için 5,54 milyar dolarlık bir yatırım yaptığını duyurdu. Otomobil üreticisi, fabrikayı 2025 yılına kadar faaliyete geçirmek istiyor. Ancak daha da erken bitebilir.

Yonhap Haber Ajansından isimsiz bir kaynağına göre, Hyundai’nin 2024’ten bir yıl önce üretime başlayabilmesi için bu yıl içinde çığır açmayı düşündüğünü iddia ediyor. Gürcistan’daki yeni fabrika hizmete girdiğinde, ilk yıl içinde 300.000 birimlik bir kapasiteye sahip olması gerekiyor, ancak Hyundai’nin orada hangi araçlarını üretileceği belli değil.

Hyundai’nin, vergi kredisi alan Ford Mustang Mach-E ile rekabet etmesine yardımcı olmak için yerel pazar için yüksek puanlı Ioniq 5’in üretimini Gürcistan’a kaydırmasını bekliyoruz. Yaklaşan Hyundai Ioniq 7 SUV büyük olasılıkla orada da üretilecek.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post