X

İki grup arasındaki şaşırtıcı farklar: Kedileri sevenler, köpekleri sevenlerden daha mı zeki?

Araştırmalar, “kedi insanlarının”, “köpek insanlarından” daha zeki olma eğiliminde olduğunu gösteriyor.

Bir süre önce yapılan bir çalışma, kedi yanlısı tarafın daha yaratıcı, bağımsız ve asi olma eğiliminde olduğunu belirledi. Ancak bilim, köpek severler için durumun tamamen olumsuz olmadığını ve kedi severler için tamamen olumlu olmadığını öne sürüyor.

Bulgular, Florida Üniversitesi, Carroll Üniversitesi ve Marquette Üniversitesi’nden üç psikolog tarafından yayınlanan bir çalışmadan geliyor. Bu çalışma için, köpek insanı (köpekleri daha fazla seven) ya da kedi insanı (kedileri daha fazla seven) olduğunu iddia eden 418 lisans öğrencisini bir araya topladılar ve onlara kişilik özelliklerini inceleyen ayrıntılı bir anket verdiler.

Bu noktada, 352 kişinin kendini köpek sever olarak ilan ettiği ve sadece 66’sının kedileri tercih ettiğini söylediğini belirtmekte fayda var.

Kedi hayranları, bir muhakeme ve genel zeka testinde daha yüksek puan aldılar, ayrıca soyut düşünce, kendine güvenme ve açık fikirlilik konusunda da daha iyi olduklarını kanıtladılar.

Köpek severlerin ise, kural bilincine sahip, dışa dönük ve sıcak kişiliklere sahip olma olasılığı daha yüksekti.

Çalışmanın yazarları “Birlikte ele alındığında, bu bulgular ortalama bir kedi insanının kişiliklerini utangaç, yalnız, kişiliksiz, ciddi ve uyumsuz ama aynı zamanda yaratıcı, duygusal, bağımsız ve kendi kendine yeterli olarak tanımlıyor. Tersine, bu bulgular köpek insanlarını ayakları yere basan, pragmatik ve görevine bağlı, aynı zamanda sıcak, dışa dönük, girişken, dışavurumcu ve grup yönelimli olarak tanımlıyor” diyor.

İki grup arasında kaygı ve nevrotiklik açısından anlamlı bir fark tespit edilmedi.

Araştırmacılar, bu sonuçlar sayesinde, eğilimin yaratıcılıkla açıklanabileceğini savunuyorlar. Açık fikirlilik ve kurallara daha az dikkat etme gibi yaratıcı insanlarla bağlantılı özellikler, kedi severler tarafından da paylaşılıyor. Vicdanlılık gibi yaratıcılığı engelleme eğiliminde olan özellikler ise daha çok köpek severler tarafından sahipleniliyor.

Çalışma yazarları, “Yaratıcı insanların ve kedi insanlarının kişilik profilleri dikkat çekici derecede benzer, bu da yaratıcı olarak kabul edilen insanların kedileri evcil hayvan olarak tercih etme eğiliminde olabileceğini düşündürüyor” diyor.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post