X
    Categories: Pazarlama

İkinci el otomobil fiyatlarının neden düşmediği açıklandı!

Bilindiği üzere dolar kurunun yükselişe geçmesi ile birlikte birçok ürüne zam gelmişti. Zamlardan en çok yakınanlar ise, konut ve otomobil alma niyetinde olan vatandaşlar oldu. Zira bu döviz kurundaki yükseliş ile birlikte, fahiş olarak nitelendirebileceğimiz fiyat artışları gerçekleşmişti.

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine Toplantısı’nın ardından döviz kuru ile ilgili millete seslenerek; “Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın ‘kur daha yüksek olacak’ diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak.” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamaların ardından, dolar/TL kuru hızla düştü, bu düşüş merkez bankasının baskısı ile birkaç gün düşüşünü sürdürdü ve sonunda kur 11 TL seviyelerinde sabitlendi.

Döviz kurundaki bu düşüş sonrasında, vatandaşlar doğal olarak fiyatlarda düşüş beklentisi içine girdi. Bazı telefon ve otomobil markaları, fiyatlarında indirime gitse de, bu indirim kimseyi tatmin etmedi. Ayrıca ikinci el piyasası ise hala sıfır araç modellerinin fiyatlarına kıyasla saçma fiyat değerleri üzerinden satışa sunulmaya devam ediyor. Peki bunun sebeni nedir? Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yalçın, ikinci el piyasasının neden durma noktasına geldiğini ve fiyatların ne zaman düşeceğini şu ifadelerle açıkladı;

“Kurun gerilemesiyle sıfır otomobil piyasasında yaşanan indirimlerin etkisiyle birlikte düşük ÖTV dilimine giren modellerin sayısı bir nebze arttı ancak sıfır kilometre araçlardaki bu indirim sonrası ikinci el piyasası durma noktasına geldi.”

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post