Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News’te Teknolojioku‘ya abone olun
Teknolojioku‘ya Google News’te abone olun
Abone Ol
Sosyal medya platformları bildiğiniz gibi ücretsiz ve herkese açık olarak sunulur. Facebook, Twitter, Instagram ve Reddit gibi platformlara geçtiğimiz günlerde büyük bir rakip geldi. Clubhouse adı verilen sosyal medya platformu diğer platformlardan oldukça farklı bir sistem ile geliyor.
Clubhouse nedir?
Davetiye sistemi ile girilen Clubhouse sosyal medya uygulaması şimdilik sadece iPhone sahiplerine sunuluyor. Telefon numaranız ile kayıt olduktan sonra davetiye beklediğiniz bu platform, kendisini ses temelli yeni nesil bir ağ olarak tanımlıyor.
Yani anlayacağınız Clubhouse’da yazılı ve görsel bir şey bulunmuyor. Kullanıcılar Facebook sohbet odaları gibi bir alan oluşturuyor ve sesli kayıtlarını burada paylaşıyor. Sadece ses kayıtlarının paylaşıldığı bu platforma öyle önüne gelen kayıt olamıyor. Bu platforma üye olmak için; daha önce kayıt olan birinin davetiyesi gerekiyor.
Telefon numaranız ile uygulamaya kayıt olduktan sonra ve davetiyeniz yoksa sizi bekleme listesine alıyorlar. Aynı Ekşi Sözlük’teki gibi sıranız geldiğinde üyeliğiniz onaylanıyor.
Aktarılan bilgilere göre Clubhouse’da Barış Özcan, Reynmen, Berkcan Güven, Mennan Şahin, Webrazzi kurucu CEO’su Arda Kutsal ve NASA’dan Dr. Umut Yıldız gibi isimler yer alıyor.
Fenomenlerin de akın akın giriş yaptığı bu platformun yakında Android uygulaması da geliştirilecek. Muhtemelen platform yeni olduğu ve bir anda milyonlarca kullanıcıya hizmet veremeyeceği için davetiye sistemi ile çalışıyor.
Tahminlerimize göre eğer Clubhouse beklenen ilgiyi görürse davetiye sistemi yakında kaldırılır ve herkes dilediğin an üye olabilir.
Yazılı ve görsel paylaşımın yapılmadığı bu platformun tutup tutmayacağı bilinmiyor. Ancak tahminlerimize göre 4-5 ay sonra Clubhouse’un esamesi bile okunmayacak. Hatırlarsanız Twitter ilk kurulduğunda sadece 140 karakterlik metin paylaşımına izin veriyordu. Sonrasında ise Twitter’a fotoğraf ve paylaşma özelliği gelmişti. Son olarak ise karakter sınırlandırması 280’e çıkarıldı.
Eğer Clubhouse da bu alanda dikiş tutturmak istiyorsa görselliğe önem vermesi gerekiyor. Sesli sohbet ve paylaşım bir yere kadar götürür. Sonrasında ise Facebook ve Twitter’a alternatif olmak için platforma yenilikler eklemek gerekir.
Peki, siz bu sır perdesinin arkasında büyüyen Clubhouse hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu platform tutar mı? Davetiye aldınız mı? Gelin yorumlarda tartışalım.
Kaynak: Teknolojioku