X

İngiltere, çevreyi koruma adına büyük bir yasağa hazırlanıyor

İngiltere, tek kullanımlık plastik çatal bıçakları ve polistiren gıda kaplarını yasaklamaya hazırlanıyor. İngiltere hükümetinin yürürlüğe koyacağı yeni plastik yasakları, yiyecek dağıtım şirketleri ve restoranlarda geçerli olacak. Ancak bu ürünlerin süpermarket ve dükkanlarda satışı serbest kalmaya devam edecek.

İngiltere’de yiyecek ve içecek kaplarının yüzde 80’i genişletilmiş polistrenden (EPS) üretiliyor. Yeni yasaya eşlik eden bir açıklamada bu kapların “biyolojik olarak ayrışmadığı, bu nedenle de çevrede biriktiği” belirtiliyor. EPS ürünler doğası gereği kırılganlar. Yani bir kere çöpe atıldıktan sonra parçalara ayrılıyorlar ve çevreye dağılıyorlar.

Tek kullanımlık plastik çatal bıçaklar ise polipropilen olarak adlandırılan bir polimerden üretiliyor. Tek kullanımlık tabaklar ise polipropilen veya polisitirenden yapılıyor. Daha hızlı ayrışan alternatif maddeler karbon açısından da daha iyiler ve yok olma zamanları 6 ile 60 ay arasında değişiyor. Üretim aşamasında çevreye salınan karbon dioksit de daha az oluyor.

Tek kullanımlık malzemeler genelde genel çöplerin içine atılıyor ve geri dönüştürülmüyor. Plastik çatal bıçaklar ise küçük olduğunda geri dönüştürme makinelerinin içinde boşa gidiyor.

Çevre Bakanı Thérèse Coffey, “Son yıllarda zaten büyük adımlar attık – ancak yapılacak daha çok şey olduğunu biliyoruz ve halkın çağrılarına bir kez daha kulak verdik” dedi ve ekledi: “Bu yeni yasağın, milyarlarca plastik parçasının kirlenmesini durdurmak ve gelecek nesiller için doğal çevrenin korunmasına yardımcı olmak için büyük bir etkisi olacak.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post