X

İngiltere’de, bir uçurumun tepesinde ortaya çıkan totemin gizemini kimse çözemiyor

İngiltere’nin güney kıyısındaki bir uçurumun tepesinde gizemli bir şekilde aniden bir “totem” ortaya çıktı. Şu anda heykeli kimin yaptığı veya oraya yerleştirdiği bilinmiyor, ancak yerel halk, yetkililer tarafından alelacele kaldırılmadan önce planlama iznini alabilmesi için sanatçıyı öğrenmek istiyor.

Kent Wildlife Trust’ın (Kent Vahşi Doğa Vakfı) söylediğine göre, totem geçtiğimiz günlerde Dover ve Folkestone arasındaki North Downs Yolu üzerindeki uçurumun tepesindeki Capel-Le-Ferne’deki bir doğa koruma alanında bir gecede ortaya çıktı. Tek bir ağaç gövdesinden oyulmuş olan totem, yaklaşık 2,4 metre yüksekliğinde ve üzerine Perkūnas adı işlenmiş.

Perkūnas, özellikle günümüz Litvanya ve Letonya çevresinde Baltık mitolojisiyle ilişkilendirilen şimşek, gök gürültüsü ve fırtınaların tanrısıdır. Baltık tanrı panteonundaki en güçlü tanrılardan biri olan Perkūnas, genellikle eski Yunan tanrısı Zeus, İskandinav tanrısı Thor ve Roma tanrısı Jüpiter ile benzer olarak görülür.

Totem’in buraya nasıl geldiği konusunda şimdilik kimsenin bir tahmini olmasa da, oldukça yetenekli biri tarafından yapıldığı açıkça görülüyor.

Kent Wildlife Trust’tan Bölge Müdürü Ian Rickards yaptığı açıklamada “Bunun arkasındaki sanatçı, ayrıntıları özenle oymak için saatler harcamış olabilir ve biz de bunu rezervimizde tutmaya hevesliyiz. Sanat eseri, özçekimler [selfie] çeken ve enstalasyon için bizi tebrik eden yürüyüşçüler tarafından çok beğenilmiş gibi görünüyor, ancak nasıl orada olduğu hakkında hiçbir fikrimiz yoktu – bu bir ‘Totem’ gizemi” dedi.

Yerel halk bu totemi oldukça beğenmiş gibi görünüyor, ancak henüz geleceği güvence altına alınmış değil. Yerel makamlar, Kent Wildlife Trust’tan heykeli yerinde tutmak için geriye dönük planlama izni vermesini talep etti. Vakıf, bu sürecin bir parçası olarak, bulunması oldukça zor sanatçıyı tanımlamak istiyor.

Rickards “Yerel meclis, planlama iznini sunmamız için bize sekiz hafta süre verdi ve ‘Perkūnas’ın arkasındaki kişinin izini sürerek biraz daha ayrıntı elde ederek (totemi) elimizde tutmak harika olurdu. Planlama başvurusu Vakıf için bir maliyete neden olacak, bu nedenle, sürecin finanse edilmesine yardımcı olmak için bağışta bulunmak isteyen olursa, minnetle kabul edilecektir” diye ekledi.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post